Komolyan veszem az élethosszig tartó tanulást. Naponta bombáznak különféle ajánlásokkal, mint hogy tanuljam meg beosztani az időmet, a pénzemet, hogy táplálkozzak egészségesen, miként mozogjak, mit kenjek a hajamra, milyen trend szerinti ruhát vegyek fel és hogyan találjam meg az életfeladatomat. Ez utóbbin elgondolkodtam, és arra jutottam: nem akarok életfeladatot, nem kívánok már semmilyen más feladatot sem. Rájöttem, életem nagyobbik hányadát kihívások, próbák, teljesítmények, kudarcok, győzelmek, folytonos hajtások tették ki.
Most tanulom a semmittevő nézelődést, a bennünket körülvevő szépségek, érdekességek, másságok elfogadását. Tanulok akkor enni, amikor éhes vagyok, kedvemre aludni, olvasni. Próbálok úszás közben lubickolni, a szökőkút vízsugarát megérinteni.
Tanulom az ostoba hatalmak és dirigensek rám rakott terheit letenni, a ránk hányt információszennyet hátrahagyni. Már nem akarok mindent tudni, újabb felfedezésekről olvasni. Gyakorlom, hogy észrevegyem a nyilvánvalót. Tanulom azt választani, ami nekem jó, ami engem szolgál. Tanulok elfogadni, mert adni könnyebb. Tanulok játszani és örvendezni. Tanulom az egyszerűbb, mégis gazdagabb életet.
Heti két napnál tartok…

Kaszás Éva

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás