ISMÉT TERMEL A II-ES KOHÓ

A Dunaferr Magazinban hónapról-hónapra nyomon követtük a II-es számú nagyolvasztó átépítési munkálatainak előrehaladását.

Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője számolt be az elmúlt hónap történéseiről:
– Június 28-án a Termo­stav-­Mráz részéről befejeződött a medence és fenék teljes tűzálló bélésének kialakítása, elkészültek az akna és torok falazati munkái és befejeződtek az általuk végzett gépészeti tevékenységek. A munkaterületet még ezen a napon visszavette a Dunaferr. Ezt követően megkezdődött a torokzáró szerkezet felszerelése, ezután a kohó felfűtése, szárítása majd visszahűtése. Ezeket a munkafolyamatokat már a Nagyolvasztómű munkavállalói végezték. A visszahűtést követően megkezdődött a faberakás, ami a kohó begyújtásához szükséges, majd a technológiai utasításban foglaltaknak megfelelő indulási eleggyel feltöltöttük a kohót. Mindezzel július 8-án, a hajnali órákban végeztünk. Ezzel párhuzamosan folytatódtak az öntőcsarnoki munkálatok, a csatornarendszerek tűzálló béléssel való ellátása, építése zajlott. Természetesen a kohó indulási feltételeihez tartozóan elvégezték a méréstechnikai eszközök beépítését, és a villamos és elektronikai szakipari munkákat is a Nagyolvasztómű és az IT Igazgatóság szakemberei. Július 8-án reggel 8 óra 50 perckor „ráfújtunk” a kohóra, azaz elindítottuk a berendezést. A felfuttatási szakasz a terveknek megfelelően zajlott, július 12-én már 1400 tonna fölötti mennyiségben termelt nyersvasat a II-es kohó.
Köszönet minden, a felújításban résztvevő dunaferres és külsős munkavállalónak, akik tevékenységükkel hozzájárultak, hogy a kétkohós üzemmenet az elkövetkező években biztosítható legyen.

A csatornarendszer betonozása

Az új sinek a felső bunkersoron

Elkészült falazat a fúvósíkon

A torokzáró berendezés szerelése

Az elkészült aknafalazat

Az elkészült medencefalazat

Az új sinek a ferdepályán

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás