CSALÁDI NAPOT SZERVEZETT A BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG

Július 8-án első alkalommal találkoztak családtagjaikkal együtt, kötetlen keretek között a Biztonsági Igazgatóság vezetői és dolgozói. Az ISD Dunaferr Zrt. Oktatási Központjának Duna-parti területén, mintegy 80 résztvevő választotta a szabadidő eltöltésének közös, aktív formáját.

Az ötletgazda Borbély Attila biztonsági főosztályvezető volt, de a javaslat felvetésétől kezdve folyamatosan érződött a szervezet vezetésének és dolgozóinak támogató részvétele is.
– Felmerült az igény, hogy jó lenne egy kicsit „összerántani” a csapatot – magyarázta a kezdeményezést Borbély Attila, – több jó példát is láttam erre, például a Keramet Kft. vagy az Acélmű által rendezett családi napok is nagyon színvonalasra sikerültek. Amikor felvetettem az elképzelést, egyöntetűen mindenki mellém állt, az élen Serhiy Klyuchkin igazgató úrral, és sikerült minden támogatást megszereznem a szervezéshez.
A családi nap gyárlátogatással kezdődött, egy autóbusznyi érdeklődő vehetett részt az izgalmas bejáráson. Előbb a gyár makettjét tekintették meg a vendégek némi ismertetés keretében, majd buszra szálltak, és körutat tettek az ipartelepen. Végigjárták a gyártóműveket, megnézték az erőművet és annak vezénylőtermét, bejárták a Kokszoló területét, és éppen időben érkeztek a Nagyolvasztóhoz, hogy gyönyörködhessenek az izzó nyersvasfolyam látványában. A Meleghengerműben tett séta is rendkívüli látványosságnak bizonyult. A szakmai látnivalók sem maradtak ki a programból, a kísérők felhívták a figyelmet a MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) jelentőségére és kapcsolatára az ISD Du­naferr létesítményeivel, megtekinthető volt a tűz­oltóság és a mentők eszközállománya is.

A szabad­időparkban 11 órakor kezdődött a kötetlen találkozó. A közös ebédet Serhiy Klyuchkin biztonsági és védelmi igazgató köszöntése vezette be, aki ezúttal egyetlen „utasítást” adott a jelenlévőknek: Mindenki érezze jól magát!
Az utasítást nem is szegte meg senki, a mintegy 80 résztvevő, köztük 20-22 gyerek, remekül feltalálta magát a lehetőségek között. Az egyik partnercég, a Véd-Sz Kft. ügyvezetője rendelkezésre bocsátotta a cég tűzoltóautóját, különösen a gyerekek nagy örömére, akik boldogan másztak a sofőrfülkébe, bámészkodtak a kezelőszervek között, és buzgón pumpálták a kézi vízszivattyút is. A kicsik később sorversenyeken is megmutathatták ügyességüket.

Dr. Juhász Ferenc korábbi biztonsági főosztályvezető, jelenlegi biztonsági tanácsadó, ismert amatőr csillagász Nap-távcsövet állított ki, amelybe belenézhetett minden arrajáró, sokoldalúságának bi­zonyságaként pedig tangóharmonikát vett az ölébe, és kellemes melódiákkal szórakoztatta a fűzfák hűvösében pihenő hallgatóságot.

A kánikula dacára két alkalmi focicsapat is összeállt egy mérkőzés erejéig, és a beharangozott kötélhúzás sem maradt el, a középre kikészített két rekesz frissítő ital kellő motivációnak bizonyult az erőfeszítésekhez. A társaság felnőtt tagjai kellemes beszélgetéssel töltötték az időt, délután 5 óra is elmúlt már, mire a többség szedelőzködni kezdett.
– A visszajelzések szerint sikeres a rendezvény – értékelt Borbély Attila. – A találkozó jól szolgálta a csapatépítés célját, kötetlenül találkoztunk, elbeszélgettünk, kicsit jobban megismertük egymást. A többség jelezte, hogy szívesen várnák a folytatást. Egyetértünk: ha lehetőség lesz rá, szeretnénk a családi napot hagyománnyá tenni.
G. L.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás