Kollégáink is besegítettek a Campusban 

Remek teljesítmény az 500 adagos csülöktállal elért Magyar Rekord, nem kevésbé érdekes az sem, hogy hogyan zajlottak az előkészületek.

Szerdán reggel érkezett meg a Campus étterembe a rekordkísérlet alapanyaga, a 345 darab füstölt csülök, összsúlyuk 530,5 kg kilogrammot nyomott. Az alapanyagot Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora és a népegészségügyi minőségellenőr is megvizsgálta. Mindent rendben találtak, így megkezdődhetett a főzés. Három órán át főttek a csülkök, majd Szabó György séf irányításával a szakácscsapat kicsontozta és feltekercselte a hatalmas, több mint 10 négyzetméteres acéltálra elhelyezendő csülökkompozíció alapanyagát. Megérkezett a helyszínre Fásy Ádám is, akiről talán sokan nem is tudják, hogy annak idején szakácsként kezdte pályafutását. Társaságában volt Tóth Sándor zöldségszobrász is, aki egy rögtönzött tanfolyam keretében a zöldségfaragás alapjaira tanította meg a helyszínen jelen lévő dunaferres kollégák kis csapatát. A munkaasztal mellett kis idő múlva valóságos műremekek kerültek ki a szorgos kezek közül: hattyú, rózsa és egyéb alkotások sárgarépából, hagymából, paprikából, paradicsomból, dinnyéből.

A csülöktekercsek hűtőkamrákban várták a pénteki napot, hogy aztán a felszeletelés és a tálra rendezés után frissen készített, színpompás zöldségdekorációkkal kidíszítve végül elkészülhessen a rekord tárgya, a hatalmas hidegtál.

A történet befejezése már ismert: sikerült a rekordkísérlet, a zamatos hidegtálat pedig jó étvággyal fogyasztották el a Vasasnap vendégei. Nem veszett kárba a rengeteg csont sem: a solti állatmenhely kutyusainak minden bizonnyal emlékezetes napot szerzett a vasműs felajánlás. 

Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás