Szomszédos tudósításunkban olvasható, hogy neves céggel kötött együttműködési megállapodást a Bánki Donát középiskola annak érdekében, hogy tanulói üzemi környezetben szerezzék meg gyakorlati ismereteiket.

Ez alkalommal kérdeztük meg Schőn Beatrix igazgatót az iskola vállalati kapcsolatairól:

– Diákjaink négy év tanulást szakmai érettségivel zárnak, majd a következő, ötödik tanév végén technikusi oklevelet szerezhetnek. Tanulmányaik fontos része a gyakorlati képzés. Tanműhelyeinkben minden ágazatban megkapják az alapismerteket. Összefüggő szakmai gyakorlaton a 10-11. évfolyamon tanulók vesznek részt nyaranként. Technológiai cégeknél, különböző üzemekben töltenek el három-négy hetet. A cégek is nyitottak diákjaink fogadására. Kölcsönösen megismerhetik egy­mást, hosszú távú kapcsolatot alapozhatnak meg ezekben a hetekben.
A Dunaújvárosi Keres­kedelmi és Iparkamara szervezésében kilenc vállalat mellett vettünk részt kerekasztal-beszélgetésen még szeptemberben. Témánk a szakemberképzés volt, benne az iskola és a vállalatok együttműködési lehetőségei. A nyári gyakorlatok, valamint az üzemlátogatások már jól működnek. Diákjaink ezen a nyáron több mint ötven cégnél ismerkedhettek termelési körülmények között az iskolában tanult technológiákkal. Egyik fontos partnerünk az ISD DUNAFERR, ahol mintegy ötven tanulónk tölthette nyári gyakorlatát.
Mint a jelenlegi együttműködési megállapodás aláírása is mutatja, több lehetőség rejlik az iskola és vállalatok kapcsolatában annál, hogy pusztán gyakorlati helyet biztosítsanak. Dunaújvárosban a Darusín Kft. kezdeményezett együttműködést velünk, távolabbról az Emerson cég hívta meg iskolánkat STEM-programjába. A jövő technológiáira felkészítő programjuk már a középiskolás években segítheti a diákokat mérnöki pályájuk megalapozában. A gyakorlati képzéshez kapcsolható nyertes Erasmus-pályázatunk is, melynek keretében 2018 nyarán diákjaink Milánóban illetve Bécsben tölthetik nyári gyakorlatukat. Megismerhetnek más technológiákat, más munkakultúrákat, miközben nyelvtudásukat is elmélyíthetik.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás