Immár hagyományosan szervezték meg városunkban április 11-én a Dunaújvárosi Egyetemen a városi állásbörzét, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Dunaújváros Önkormányzata, a Dunaújvárosi Kereskedelmi- és Iparkamara, az egyetem valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum közreműködésével.

Ez alkalommal a helyi foglalkoztatásra „DUNA-MUNKA-TOP Helyi foglalkoztatási együttműködés Dunaújváros és a járás területén” néven létrehozott program részeként valósult meg a rendezvény. Az említett programra még 2016-ban nyert pályázati úton európai uniós támogatást az önkormányzat. A célkitűzések végrehajtásában részt vesz a megyei kormányhivatal is, mint konzorciumi partner.
Több mint harminc kiállító cég, gazdálkodó szervezet és közintézmény fogadta el a meghívást, népszerűsítve az általa fenntartott munkahelyeket. Elsősorban végzős középiskolásokat, friss diplomásokat vártak a börzére, de nyitott volt a rendezvény a munkát keresők vagy váltani kívánók számára is. Délelőtt a Dunaújvárosi Egyetemen kívül hat munkáltató előadásban mutatta be cégét, és a fiatalok számára felkínált munkahelyeket, pályamodelleket.

Dr. Torma András rektor is köszöntötte a résztvevőket a Miskolci Egyetem karriernapján

Mint a korábbi években, az ISD DUNAFERR Zrt. ez alkalommal is jelen volt a kiállítók között, Sipos Attila és Érsek Judit munkatársak közreműködésével. Láthatóan számos fiatal érdeklődött a vállalat kínálta lehetőségek iránt. Fontos volt a jelenlét a munkahelyet keresők, illetve váltani kívánók miatt is, hisz a vasmű szakember-utánpótlási igénye összetett. Számos olyan, nagy múltú szakma él a gyárban, amelyet iskolarendszerben már nem oktatnak, az utánpótlásra viszont nagy szükség van. Rokon szakképesítéssel rendelkezőket, főleg gépészeket várnak, akik vállalnák az át- és továbbképzést.
Hagyományos képzőhelye az ISD DUNAFERR szakembereinek a Miskolci Egyetem, amely a dunaújvárosival egy napon rendezte meg karriernapját. Együttműködési megállapodással a háttérben, számos programban kapcsolódik a vállalatcsoport az egyetemhez. Miskolcon Györök Márta és Popovics László tájékoztatta a DUNAFERR standján a végzős, illetve még tanulmányaikat végző fiatalokat a műszaki szakembereknek kínált lehetőségekről. Főként leendő anyagmérnökökre fókuszáltak, hiszen Miskolc a képzés fellegvára. Reményeik szerint a szakirányt választók érdeklődését is sikerült felkelteni.
Ezen a héten pedig a duális képzés kapcsán rendezett workshopon vesznek részt a vállalati szakemberek. Vonzó gyakorlati programokat, ösztöndíjat kínál a vasmű egy csomagban az anyagmérnöki szakirányt választó fiataloknak, amelyet részleteiben ismertetnek a hallgatókkal.
K. É.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás