Kiváló kollégáinkat díjazták

Nemzeti ünnepünk alkalmából, október 23-án két dunaferres kötődésű szakember is átvehette a város legrangosabb elismerését, a Dunaújvárosért Díjat.
Dr. Tiszamarti Sámuel Miklós és Tóth Imre mellett idén a harmadik díjazott Móricz Zoltánné volt.

A Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése által 1991-ben alapított elismerés azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban, illetve Dunaújvárosért maradandót alkottak, tettek. A Palotás József szobrászművész által készített, ezüstből vert érem mellé anyagi elismerés is jár a díjazottaknak.
A dunaferresek körében jól ismert dr. Tiszamarti Sámuel Miklós neve, hiszen korábban a vállalat üzemegészségügyi főorvosa is volt, napjainkban pedig a Pentelemed Kft. kötelékében nyújt foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást a hozzá forduló vasműs pácienseknek.
A kiváló és népszerű orvos az általános iskolát Duna­egyházán, középiskolai tanulmányait Dunaföldváron végezte. A Szegedi Orvos­tudományi Egyetem elvégzését követően 1976-ban avatták doktorrá. Pályafutását a dunaújvárosi kórház fül-orr-gégészeti osztályán kezdte és 1978-ban sikeres fül-orr-gégészeti szakvizsgát tett. 19 évet töltött az osztályon, majd elhagyta a kórházat és új területen igyekezett kibontakoztatni tehetségét.
Az ISD Dunaferr Zrt.-nél 1995 óta dolgozik foglalkozás-egészségügyi orvosként, 1996-ban audiológiából, 1997-ben foglalkozás-egészségügyből szakvizsgázott. Főorvosnak 1999-ben, majd intézetvezető főorvosnak 2002-ben nevezték ki. 2009-ben pedig a háziorvosi rezidensi vizsgáját is eredménnyel zárta.
Szakmai felkészültsége, kimagasló tevékenysége mindenki számára példaértékű, kollégáival lojális és következetes. Nyugdíjazását követően jelenleg is aktívan dolgozik, családja és öt unokája teszi még boldogabbá mindennapjait.
Dunaújváros Közgyűlése több évtizedes kimagasló és példaértékű szakmai tevékenysége, a közösségért végzett maradandó munkája és emberi nagysága elismeréseként adományozta részére a díjat.
***
Tóth Imre az ISD Dunaferr Zrt. Hideghengerművének hőkezelő üzemében műszakvezetőként dolgozik. Neve az elmúlt években összeforrt a dunaújvárosi sporttal, a dunaújvárosi labdarúgással. Dunaújváros sportjának fejlesztése érdekében végzett szakmai tevékenysége nemcsak a labdarúgás terén, hanem más sportágak területén is elismerésre méltó, nagyszerű kapcsolatot ápol a város szinte valamennyi sportágának vezetőivel és sportolóival.
Nagyszerű sportember és igazi, közösségért felelősséget vállaló vezető, Dunaújváros jó hírnevét öregbíti nemzetközi és hazai porondon egyaránt, értékeket közvetít és ad át a fiatalabb generáció számára. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Tár­sadalmi Felelősségvállalás Bizottságának vezetőjeként számtalan jótékony akciót kapcsolt össze a sporttal és vitt sikerre, de koordinálja a Női Bizottság elnökeként a hölgyek kispályás bajnokságát, és nagyszerűen működteti a Carissa Sportegyesületet is. A város sportéletének fejlesztése, sporthagyományok teremtése, emlékezetes rendezvények megálmodása és létrehozása, valamint az egészséges életmód iránt mutatott motiváló tevékenysége a helyi közösséget szolgálja.
Dunaújváros sportéletében mutatott példamutató és lelkiismeretes aktivitása, a közösségért végzett kiemelkedő színvonalú tevékenysége révén, méltán érdemelte ki városunk lakosságának megbecsülését, melynek elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújvárosért Díjat adományozta a kiváló sportembernek.
Szerkesztőségünk és a vasműs kollektíva nevében mindkét díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás