Az ISD Dunaferr drogpolitikája

Az ISD Dunaferr Zrt. 2016 májusában adta ki új, módosított drogpolitikáját, mely szerint kiemelten fontosnak tartja a kábítószerek használata elleni fellépésben a drogmentes munkahely kialakítását és fenntartását. Ennek kapcsán droghasználattal kapcsolatos cikksorozatot indítunk a kábítószerek kockázatainak megismerésére.

A következő hónapokban témáink forrása lesz a cég szakterületi rendelkezése, a múlt év szeptemberében a Biztonsági és Védelmi Igazgatóság kollégáinak megtartott előadások anyaga. Megszólaltatjuk a vállalat foglalkozás-egészségügyi orvosait, a munkapszichológust és az MRE Újváros Drogambulancia pszichológusát is. Bemutatjuk a betegséget a függő, a munkahelyi környezet és a család szemszögéből. Megosztjuk egy meggyógyult dunaferres függő igaz történetét is.
A Dunaferr célja a kábítószerek használata elleni fellépésben a drogmentes munkahely kialakítása és fenntartása a munkahelyi biztonság érdekében. A cég a drogpolitika megalkotásával szociális elkötelezettséget is felvállalt. Ez azt jelenti, hogy a gyógyulni szándékozó munkavállalókkal a cég együttműködik, és a rendelkezésre álló szervezeti eszközeivel támogatja őket. Azonban az együttműködésre nem hajlandó munkavállalókkal szemben a többi dolgozó biztonsága és egészsége érdekében el kell járni. Bizonyított munkahelyi drogfogyasztás, drog hatása alatt állás esetén a munkáltató a munkavállalóval szemben azonnali hatályú felmondást alkalmaz.
A Biztonsági Főosztály feladata, hogy bármely bódító hatású szer hatása alatt a kapun, vagy a munkahelyére belépő, vagy benn tartózkodó munkavállalóval szemben hivatalosan eljárjon. Az eljárás menete szondáztatás, egészségügyi vizsgálat az üzemi mentőszolgálaton, és a rendészeti szabályoknak megfelelő ellenőrzés. Ha ezek után a gyanú beigazolódik, akkor drogteszt elvégzése céljából a városi kórházba kísérik, illetve ha szert, tablettát találnak, akkor értesítik a rendőrséget. Természetesen a vizsgálat során az érintett emberi méltóságának tiszteletben tartásával és titoktartási kötelezettséggel járnak el.
Ha a munkavállalónál a droghasználat kimutatható, azonban a gyár területén nem volt bódító szer hatása alatt, és él a Dunaferr által biztosított rehabilitációs lehetőségekkel, ebben az esetben a munkáltató nem alkalmaz azonnali hatályú felmondást, és segít a munkavállaló egészségügyi állapotának helyreállításában. A droghasználó önkéntes jelentkezés alkalmával is kérhet segítséget gyógykezelésre.
– Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a függőség egy betegség, de a droghasználó munkavállalók kiszűrése a többi munkavállaló munkabiztonsága érdekében elengedhetetlenül fontos. A droghasználó befolyásoltság alatt van, ezért munkáját nem tudja megfelelően elvégezni és másokat is veszélyeztethet. Minden egyes drogügy egyedi döntést igényel, épp ezért a vállalatunknál minden szervezet hozzáteszi a részét: a munkaügy, a jogászok, az egészségügyi szolgáltató és a biztonsági szervezet is. Számomra egyszerre fontos a biztonság és a beteg orvosi támogatása – fogalmazott lapunk kérdésére Borbély Attila biztonsági főosztályvezető.
Kiss Levente higiénikus szakértő a jogszabályi héttérről adott felvilágosítást:
– A droghasználatra a munkavédelmi törvény és a Munka Törvénykönyve is kitér. A törvény szerint a munkavállaló csak olyan munkára és akkor alkalmazható, ha mások egészségét, testi épségét nem veszélyezteti és a munkára alkalmasnak bizonyult. A Munka Törvénykönyve pedig úgy fogalmaz, hogy a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, munkaideje alatt – munkavégzés céljából, munkára képes állapotban – a munkáltató rendelkezésére állni. A dolgozó munkára képes állapotban akkor van, ha kipihent, megfelelő szellemi és fizikai állapotú, alkohol vagy más bódító szer hatása alatt nem áll, a munkakörébe tartozó feladatokra tud összpontosítani. A jogszabályok előírják, hogy a munkavállaló munkára képes állapotát a munkáltató rendszeresen ellenőrizze. A munkahelyi drogpolitika megalkotásával a cég elkötelezettséget vállal a munkahelyi egészség és biztonság védelme érdekében, melynek részeként az ISD Dunaferr Zrt. munkahelyein felvállalja a drogfogyasztás (birtoklás, terjesztés) elleni intézkedéseket. A Dunaferr részéről zéró tolerancia van, azonban ha a munkavállaló jelez, segítséget kér, akkor a cég is segít. Egy esetleges hétvégi buli után egy partydrog használata hetekig kimutatható, tehát tisztában kell lenni azzal is, hogy az alkoholfogyasztás másnaposságával szemben a drog tartósabb és komolyabb károkat okozhat mind a testi, mind a mentális teljesítőképességben a munkavégzés szempontjából.
Tóth Szilvia

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás