SZÍNES VIRÁGOK A KERTBEN

Az ISD Dunaferr Zrt. foglalkozás-egészségügyi orvosa két évtizedes vasműs múlttal a háta mögött kedvességével, szakmai felkészültségével áll rendelkezésünkre. Mint vallja, a megelőzés híve, egyértelműen „szűréspárti”.

Dr. Juhász Ildikóval ezúttal azonban nem a hivatásáról, hanem családjáról, szabadidős elfoglaltságairól, egészségtudatos életmódjáról beszélgettünk. Mielőtt megérkezik a találkára, átlapozom a Dunatáj Kiadói Kft. gondozásában megjelent (N)ŐK című exkluzív riportkötetet, amelyben a vele készített interjú is olvasható. Meglátva a Cyránszki Mária szobrászművész gyönyörű alkotásával illusztrált borítót, elmosolyodik, s megjegyzi, az elmúlt tizenöt év alatt sok minden megváltozott: – Az akkori mosolyomból az élet lefaragott valamicskét…
Az ismerős dalocska kezdő sorát felidézve teszem fel a kérdést: Doktornő, a maga szíve sose fáj?
– Köszönöm jól vagyok. Sajnos, többet dolgozom, mint amennyit kellene, de szerencsére a párommal, Melkovics Jánossal sok olyan közös dologban veszünk részt, ami feltölt, kikapcsol bennünket. Van Nagyvenyimen egy társastánccsoport, ahova rendszeresen eljárunk szórakozni. Félévente Südi Iringó tánctáborából sem hiányzunk. Van egy hatfős lány baráti köröm is, hetente egyszer beülünk egy kávézóba beszélgetni, de közösen ünnepeljük a párjainkkal kibővített születés- és névnapokat is.
Dunaújvárosban családi házban élnek, a kert, a virágok gondozása további elfoglaltságot és egyben örömforrást jelent számukra: – A virágoskert nagyjából az enyém, a fametszés, a fűnyírás Jánosé. A teraszon az álló muskátlik mellé futóvirágokat ültetek, a fehér, a rózsaszín és a piros színek váltogatják egymást. Kutyánk nincs, mert szeretünk utazgatni, kirándulni, de azért van egy befogadott macskánk.
Legutóbbi találkozásunkkor a gyerekekről mesélt, arról, hogy párjával megsokasodtak a feladataik a négy gyermek körül: – Nekem van egy nagyfiam, büszkeségem, a páromnak két fia és egy lánya. Négy gyereknél mindig van valami intéznivaló. Nagyon élvezem, amikor együtt lehetünk velük. Igazi nagy vágyunk, hogy megismételjük azt, amikor mindannyian együtt elmentünk síelni.
Ildikó főzni ugyan nem szeret, de van néhány étel, amit előszeretettel tesz a családja elé, ilyen például, a rácsos linzer és a „Mama-féle” pogácsa. (Gyorsan elsorolja az egyszerű receptet is: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, tojás, élesztő, só). Karácsonykor, amikor együtt a család, a fiúk főzik a marha- vagy vadpörköltet. A doktornő kedvenc vörösbora az „antioxidáns” Tréfli cuvée, kedves kollégája, Tiszamarti doktor ajánlásával...
– Igyekszem odafigyelni az egészségemre, meglehetősen kevés húst eszek, abból is a csirkét részesítem előnyben, s egyre több zöldséget fogyasztok. Nagyon fontos a mozgás! Összességében a változatos táplálkozás, benne a természetes vitaminok híve vagyok.
Ildikó a beszélgetést követően így köszön el tőlem: Jó egészséget! A jókívánság az ő szájából tökéletesen hitelesen hangzik…
Szente Tünde

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás