Kicserélik a horganyzókádat

Az ISD Dunaferr Zrt. Fémbevonóművében január 11-én leállt a termelés, megkezdődött a nagyjavítás a gyártóműben. A tizenkét naposra tervezett javítás középpontjában idén a horganyzókád cseréje áll.

Három éve került sor legutóbb a gyártómű meghatározó berendezésének cseréjére, az akkor már jól bevált technológiát alkalmazzák most is. A részletekről Bucsi Tamás gyárvezetőt kérdeztük:
– Az idei nagyjavítás során elvégzett munkálatok a jelenlegi termelési szint fenntartásához, a gyártómű üzembiztos működéséhez szükségesek. A legjelentősebb munkát idén a kádcsere jelenti. A száztíz tonna horganyolvadékot befogadó kád cseréjénél a korábbi években már alkalmazott módszert követjük. Az olvadékot úgynevezett hőtároló termoszokba szivattyúzzuk át a régi kádból, majd az új kádba pumpáljuk vissza a megfelelő hőmérsékleten tartott anyagot. Bebizonyosodott, hogy ez a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb módja a kivitelezésnek.


Elvégezzük az ötven méter hosszú hőkezelő kemencénk karbantartását is, itt a fő feladatot a falazat teljes átellenőrzése és a szükséges javítások elvégzése mellett az égők karbantartása jelenti, valamint a kemencegörgők hajtásrendszerének felújítása. A különböző gépészeti és villamos javítási munkálatok garantálják, hogy az újraindítást követően üzembiztosan termelhessünk majd.
A nagyjavítást követően a termelés újraindítását január 23-ára tervezik a Fémbevonóműben.

Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás