Tisztelt Munkavállalók! 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a parlament előtt van a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatos törvénytervezet, mely szerint a munkáltató a jövőben nem készítheti el a munkavállalók adóbevallását, már ez vonatkozna a 2017-ben megszerzett jövedelmek után elkészítendő adóbevallásra is.

A tervezet szerint az adóbevallásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti majd el, és az adóbevallás elkésztésével kapcsolatos ügyek intézését könnyítené meg az ügyfélkapus hozzáférés.

A törvény módosítását még nem fogadták el, információnk nincs arról, hogy mikor tárgyalja az Országgyűlés a beadványt.

Mit jelent az ügyfélkapu, mire használható?

Az ügyfélkapun elektronikusan intézheti az adózással kapcsolatos összes ügyét. Az ügyfélkapu nyitást követően a NAV az adózással kapcsolatos összes információt, levelezést az ügyfélkapun juttatja el az Ön részére.

Az adózási értesítések az internetes elérésű ügyfélkapujára érkeznek, megszűnik a postai levelezés. Ezután a munkavállalónak biztosítania kell az eszközöket (internet, számítógép, telefon), hogy figyelemmel kísérje az elektronikusan kapott leveleit, hogy határidőben intézze ügyeit. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. - eleget téve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kérésének – lehetőséget biztosít arra, hogy a munkavállalók ügyfélkapu hozzáférést igényeljenek a DUNAFERR gyárkapuin belül. 

Az ügyfélkapu nyitását - első alkalommal - 2017. november 16-án lehet igényelni a DUNAFERR kapuin belül 2 helyszínen:

  • A régi Humán Intézet földszint 3-017 termében
  • A Béke téri irodaépület I. emelet 101 sz. irodájában 

A NAV munkatársai 13 és 15 óra között állnak rendelkezésre az ügyintézéshez, amely kb. 5-10 percet vesz igénybe. Az ügyintézéshez előzetes időpont egyeztetés szükséges. 

Jelentkezés időpont egyeztetésre: 

2017. november 6-tól, november 10-ig

8 órától – 12 óráig

10-65-ös telefonszámon 

Az ügyfélkapu nyitáshoz hozza magával érvényes személyi igazolványát, adókártyáját és érvényes e-mail címét. Az e-mail címére fog érkezni egy üzenet, amennyiben az ügyfélkapujára hivatalos irat érkezett.

Amennyiben sok igény merül fel az ügyfélkapu nyitására, úgy 2017. november 23-án a volt Humán Intézet 3-017 termében 13 és 15 óra között lesz még lehetőség az ügyfélkapu nyitásra.

Ügyfélkapu nyitására természetesen lehetőség van a kormányablaknál is ügyintézési időben!

RMS és HR igazgatóság

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás