2018. január 1-jétől megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, ami azt jelenti, hogy a munkáltató a 2017-es évre vonatkozóan már nem készítheti el a munkavállalók adóelszámolását.

Minden munkáltató, így az ISD DUNAFERR is január 31-éig a munkavállalók, illetve a magánszemélyek rendelkezésére bocsátotta a 2017. évben megszerzett jövedelemről szóló igazolást, ami a NAV által készített adóbevallás-tervezet ellenőrzésére is szolgál.
A munkavállalók, magánszemélyek a továbbiakban önadózással az eddig megszokott módon, illetve a NAV által készített bevallási tervezet elfogadásával tehetnek bevallást. A 2017. évben megszerzett jövedelmekről a NAV 2017. március 15-éig bevallási tervezetet készít a magánszemélyek részére, amit az ügyfélkapun keresztül tesz elérhetővé.
Ügyfélkapu-regisztráció hiányában 2018. március 15-éig kérheti a magánszemély, hogy a NAV papíralapon küldje meg részére az adóbevallási tervezetét. Ez történhet SMS-ben, a NAV honlapjáról elérhető űrlapon, levélben, az ügyfélszolgálati irodákban személyesen vagy a 1819-es telefonszámon.
Ha a magánszemély május 22-éig nem fogadja el, egészíti ki, javítja az adó­bevallási tervezetet, illetőleg nem nyújt be önadózóként elkészített bevallást, akkor a tervezet adóbevallássá válik.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás