Ismét távozott közülünk egy korábbi, meghatározó vasműs vezető.
Raabe Imre Pécsett született, középiskolai tanulmányait Dombóváron teljesítette, majd Sopronban, a Bánya-, Kohó- és Erdőmérnöki Kar vaskohászati szakán szerzett egyetemi diplomát.
1952-ben került a Dunai Vasműbe, részt vett az ércdarabosító-beruházás irányításában, majd az egység első üzemvezetője lett. Később műszaki osztályvezetői, gyáregységvezetői beosztásban dolgozott, a Meleghengermű és a Hideghengermű főmérnöke is volt. 1974-ben kinevezték a vállalat fejlesztési főmérnökének, ezt a tisztséget töltötte be 1990-es nyugdíjazásáig. 
Több szabadalom társtulajdonosa volt, kiemelkedően eredményes szakmai életpályája elismeréseként 2000-ben DUNAFERR-díjjal tüntették ki.
1958-ban ismerkedett meg feleségével, akivel közel negyven évig élt boldog házasságban, két gyermekük született.
1987-ben súlyos betegség támadta meg. Még felépülése előtt újabb csapás érte, felesége elvesztése pótolhatatlan veszteséget okozott. Akaraterejét bizonyítja, hogy ezek után is képes volt talpra állni. Újra megtanult járni, és az úszásban találta meg azt a kapaszkodót, aminek köszönhetően ismét teljes életet élhetett. 
Szeretett utazni, földrajzi ismeretei kivételesek voltak. Bejárta Európát, Indiát, és munkája során Kanadába is eljutott. 
Jóindulatú, másokat segítő, nyelveket beszélő művelt, igaz embertől búcsúzunk.
Raabe Imrét 2018. február 9-én kísérték utolsó útjára a dunaújvárosi temetőben.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás