Életének 77. évében hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt dr. Ágh József.

A Dunai Vasmű Acélművében 1959. június 20-án állt munkába. Olvasztársegédként kezdett, majd olvasztár, acélgyártó, művezető, elektroüzemi főművezető, 1970-től martin üzemvezető lett. A gyártástechnológiai vezető munkakört töltötte be 1979-től 1991-ig. Az Acélművek Kft. megalakulásától, 1991-től 2003-ban történt nyugdíjba vonulásáig főmunkatársként dolgozott.
A saválló és páncéllemez-acélok gyártásának tökéletesítése, valamint az intenzív oxigénes martinacélgyártás irányítása terén ért el jelentős szakmai eredményeket. 1980 után új acélfajták gyártási, és folyamatos öntőgépen alkalmazható öntési technológiájának kifejlesztésével foglalkozott. A miskolci Nehézipari Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskolai Karán szerzett kohó üzemmérnök képesítést, majd a Miskolci Egyetemen 1995-ben védte meg „Javaslatok az oxigén-konverteres acélgyártás hatékonyságának növeléséhez” című doktori értekezését.
Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztályának dunaújvárosi helyi szervezetébe 1971-ben lépett be. A dunaújvárosi szervezetnek tizennyolc éven át volt a titkára. A szakmai klubnapok és a balatonszéplaki konferenciák példaértékű megszervezése nagymértékben személyes érdeme. Feladatai közé tartozott a Somogyfajszon talált ezeréves vaskemencék megóvása, emlékhely kialakítása, a bányászok és kohászok védőszentje, Szent Borbála kultuszának ápolása.
Búcsúztatására szűk családi körben került sor.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás