Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások az öngondoskodási piacon az egyik legjobb megoldást jelentik, mivel hozzájárulnak az időskor anyagi biztonságának megteremtéséhez. 

Hogy miért is érdemes a pénztárakat választani? Az önkéntes nyugdíjpénztárak régóta jelen vannak a megtakarítási piacon, és az eredményeik alapján az egyik legjobb megoldást jelentik az előtakarékoskodó emberek számára.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjainak átlagos vagyona tavaly év végén 10 százalékos gyarapodást mutatott az egy évvel korábbihoz képest.
Mindezek mellett a nyugdíjpénztárak évről évre infláció feletti hozamokat értek el, aminek különösen a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben van nagy jelentősége.
A pénztári megtakarítások azért is jelentenek jó választást a takarékoskodó emberek számára, mert az egyéni befizetések után évente 20 százalék, akár 150 ezer forint adó-visszatérítést kaphatnak, melyet a személyi jövedelemadó-­bevallásukban érvényesíthetnek nyugdíjpénztáruk adószámának megadásával. Ez nagyon lényeges tétel, de egy reprezentatív kutatás szerint tízből négyen nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség! Márpedig minden előnyt érdemes kihasználni, hiszen az emberek többsége tisztában van azzal, hogy szükség van a takarékoskodásra. Erre utal egy felmérés eredménye is, ami szerint tízből hatan tartanak attól, hogy anyagi nehézségeik lesznek nyugdíjba vonulásuk után.
Örvendetes, hogy egyre többen ismerik fel, milyen fontos az öngondoskodás, és választják tudatosan az önkéntes pénztárakat, az adó-visszatérítés, a munkáltatói hozzájárulás, valamint a pénztári megtakarítás egyszerűsége, rugalmassága, és a család szempontjából is fontos előnyei miatt.

Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás