Hiszek a változásban. Hiszek abban, hogy a változás változást szül. Ha én változom, akkor a körülöttem lévők is változnak. Ha azt szeretném, hogy valaki megváltozzon, akkor nem a másik felet kell leszidni, kioktatni, nyomás alatt tartani, hanem nekem, az én hozzáállásomnak kell változnia. És akkor a másik is elkezd változni. Persze, ez nem egyik napról a másikra történik, nagy türelemre és kitartásra van szükség.

Hiszek a jóságban. Hiszek a mosoly erejében. Hiszek a jószívű, jólelkű emberekben. Ha jót teszek, akkor én is jót fogok kapni. Nem biztos, hogy attól az embertől, akinek én adtam, hanem valaki mástól. Azt gondolom, hogy sok jóságos és kedves ember létezik körülöttem. Sokakkal találkoztam már, a többiekkel ezután találkozom majd.

Hiszek a vonzás törvényében. Hiszem, hogy ha helyes és nagyszerű dolgokra, és jószívű emberekre gondolok, akkor azokat/őket fogom bevonzani. Egy lelkében csillogó, szellemében Sziporkázó ember hasonlókat fog maga köré gyűjteni. Ennyire egyszerű.

Te miben hiszel? Végiggondoltad már valaha is, hogy melyek a fontos értékek számodra? Az év végi számvetés jó dolog. Most vedd sorra azokat a dolgokat és tetteket, amelyeket az év során magadért tettél meg. Hogy Te kerek egész és boldog legyél, és ezáltal jóságot tudj adni szeretteidnek és barátaidnak. Csupán akarva, kapaszkodva, erőszakosan, siránkozva, irigykedve nem válhat boldoggá az ember. Azért tenni kell. Tudod: az vagy, amit teszel.
Kérdezd meg valakitől, őszintén érdeklődve a válasz iránt: Milyen napod volt? Meg­lepődtem, amikor valaki nekem erre azt válaszolta: Úristen, tőlem évek óta senki nem kérdezett ilyet. És ezután egy igazi beszélgetés kezdődött el, nem egy üres párbeszéd.
Gondolkozz el azon, hogy hányszor mondtad ki egy kedves barátodnak, amikor ő egy tanáccsal segíteni akart neked valamiben, hogy: Igazad van! Ahelyett, hogy valami rettentő szellemes és átgondoltnak tűnő kifogást mondtál volna neki, hogy miért épp ezt vagy azt teszed. A belátás nagy erény.

Mondtad-e már valaha a társadnak, szerelmednek azt a mondatot: Szeretném, ha szeretnéd az életed! És tettél is érte komolyan valamit? Szerintem itt a kitartó „szeretetgombócok” a nyerőek. Sok kicsi, mosolyt szülő kedvesség és figyelmesség. Például amikor van egy szó, amit mindketten kerestetek, de nem jutott eszetekbe és te gyorsan megnézted a szótárban. Vagy kedvenc filmjeitek, A nagy Gatsby vagy az Eredendő bűn megnézése után összenézve azt mondjátok: Na látod, én is pont így, tűzön-vízen keresztül szeretlek téged! Van két bűvös szó, ami – nálam – mindent visz, ezek a megszerettelek és az elköteleződtem. Annak, akit igazán szeretsz, ki kell mondanod ezeket, mégpedig hangosan, megszelídülve és érzelemmel. Próbáld ki!
Tudtad, hogy a boldog ember hangja ragyog és hullámzik? Egy közismert ember előadásán hallottam ezt. És milyen igaza volt ebben a megfigyelésében! Figyeld meg a saját hangodat! Ha egy kicsit is monotonnak hallod, tégy ellene!

Tóth Szilvia

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás