Karácsony 2016.

„Mindenik embernek
a lelkében dal van,
és saját lelkét hallja
minden dalban.
És akinek szép a lelkében
az ének,
az hallja a mások énekét is
szépnek.”

A karácsony nemcsak családi körben, hanem a gyárban is ünnep. A folyamatos műszakban dolgozó vasműsök nem tölthetik ugyan családtagjaik körében az ünnepeket, ha úgy hozza a beosztás, azonban mindig is igyekeztek egy kis karácsonyi hangulatot „csempészni” a munkahelyekre is az éppen műszakban lévő emberek.

Nagy István: Fenyőerdő (1913)

Egész héten csontig hatoló hideg volt, és éppen a mai napon szakadt le az első hó. Szó szerint, hiszen olyan hóesés tombolt, amilyenre évtizedek óta nem volt már példa egész Európában. Az összeesküvés-elméleteket gyártók már dörzsölték a tenyerüket, hogy eljött a vég, a meteorológusok a globális felmelegedést emlegették, míg a kislány csupán hihetetlen pechsorozatát és a sorsot átkozta. Már kora reggel, ahogy felébredt és kitekintett az ablakon, attól félt, ami végül délután bekövetkezett. A tévéhíradóban bemondták, hogy a legnagyobb repülőterek is kénytelenek ideiglenesen bezárni, mert nem tudják megfelelően letisztítani a kifutópályákat.

Hieronymus Bosch: A gyönyörök kertje, részlet (1480 körül)

Van úgy, hogy az ember életébe belép egy madár, egy aranyos kisbagoly. Színes, szépséges és valamely nagyon távoli, ismeretlen kultúrából érkezik. Már egy hét után azt érzed, hogy ő egy galamblelkű bagoly, igazi melegszívű, jó lélek. Az egyszeri ember tudja, hogy az élet útján haladva jöhetnek vele szembe jó és rossz tanítók, de a lényeg, hogy tanítsák valamire, valami fontosra. Ez a szelíd kismadár is tanítani, adni jött a kicsit naív, de azért felvilágosult ember életébe.

James Tissot: Piknik a medencénél (1876)

Mutass jó példát és légy te is hétköznapi hős: szólj egy kedves szót a szomszédodhoz, a munkatársadhoz, egy idegenhez, elegyedj szóba vele.

Pierre-Auguste Renoir: Az evezősök reggelije (1881)

A diploma megszerzése után Eszter útja egyenesen a gyárba vezetett. Gyakornokként végigjárta a teljes vertikumot, hogy egészében lássa a majdani feladatokat. Ahogy múltak az évek, egyre izgalmasabbá váltak a munkái, ráadásként folyamatosan képezte magát. Életébe az is belefért, hogy két fiúgyermeknek életet adjon, hogy azután családi összefogással, türelemmel és szeretettel felneveljék őket. Most már a maguk útját járják, keresik az életben a boldogulásukat. Eszter úgy látja, hogy ebben a derék csapatmunkában megtanították nekik az apró örömök felfedezésének képességét, átadták számukra a világ jobbításának szándékát.

A közösségi oldalak fotógalériáit böngészve kiderül, hogy nagyon sokan szívesen fotóznak dunaferres kollégáink és a magazin szerzői közül. Néhányan már fotópályázatok díjaival is büszkélkedhetnek, míg mások csak a maguk és szeretteik örömére készítenek fényképeket. Ezúttal hat fotós egy-egy nagyszerű képe mellé párosított a szerkesztő klasszikus verseket. Remélhetőleg minden kedves olvasó örömére!

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás