„Mindenik embernek
a lelkében dal van,
és saját lelkét hallja
minden dalban.
És akinek szép a lelkében
az ének,
az hallja a mások énekét is
szépnek.”

 

Babits Mihály a XX. század első felében vetette papírra a fenti verssorokat, amelyek így Karácsony táján útmutatást adhatnak a mai nemzedéknek is. Megértéssel, szeretettel, könnyebb elviselni a mostani idők gyakran erőszakos történéseit, nemkívánatos cselekedeteit, az egymás iránti tolerancia fokozott hiányát.
A hajdani karácsonyok kellemes óráit megszépíti a múló emlékezet. A tovatűnő idő, a felejthetetlen gyermekkor felidézése elénk tárja a legszebb ünnep napjainak, estéinek hangulatát, szépségét, a sűrűn permetező hó csodás látványát. A szenteste közeledtével csapongó gondolataink visszahozzák a régi jótetteket, a csillogó gyertyák kíséretében átadott ajándékok emlékét.
Robert Louis Stevenson angol író szerint:
„Mindenki képes tisztán és boldogan élni, míg a nap le nem megy és az élet csak ennyiből áll…”
Igaza van a kitűnő írónak. Tisztán, becsületesen, segítő szándékkal élni, boldoggá tenni másokat igazi jótett. Ilyentájt sok-sok embert gyötör a magány, napjainkban egyre pusztítóbb méreteket ölt az egyedüllét. Hasznos cselekedetekkel, jó szóval, odafordulással mindenki tölthet egy kis szeretetet a magányos szívekbe. A gyertyalángok között megbújó reménysugár utat mutathat egy szebb és jobb korszak felé, amelyben mindenkinek jut a szeretetből, figyelemből, a nélkülözött javakból. És nem csak Karácsonykor…

Csik János

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás