Magyar Rekord lett az 500 személyes „kohász-csülöktál”

Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal lezajlott a negyvenedik Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Jó időben, jó hangulatban nagyon sokan töltötték együtt az ünnepet.

 

Délután három órától már jelentős számban gyülekeztek a vendégek a Vasmű téren, hiszen a színpadi program megkezdése előtt is sok-sok látnivaló várta a vendégeket. A színpadon a Budapest Bár zenekar koncertje alapozta meg a hangulatot, majd kezdetét vette az ünnepség hivatalos része. A megjelent meghívottakat, vasműs munkavállalókat és családtagjaikat magyar nyelven köszöntötte Evgeny Tankhilevich cégvezető, aki szép gondolattal nyitotta meg az ünnepet: azok munkáját köszönte meg, akik az acélgyártásban minden nap „csodát tesznek”. Dr. Galambos Dénes, Fejér megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője is köszöntötte a jelenlévőket. Elismerte a közelmúlt eredményeit, kiemelve azt, hogy az elmúlt öt év során csaknem húszmilliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket a gyárban az ISD Dunaferr tulajdonosai. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a jövőben is támogatni, segíteni fogja a menedzsment munkáját, a magyar acélipar fejlődésének érdekében.

A köszöntőket követően a színpadon elismerések átadására került sor. A Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat idén Gyerák Tamás, az ISD Dunaferr Zrt. főmérnök-helyettese, az Acélmű gyárvezetője vehette át. Az ISD Dunaferr Zrt.-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalatvezetés, a foglalkozás-egészségügy terén a vállalatcsoport és a munkavállalók érdekében kifejtett kiemelkedő színvonalú munkájáért. A kiváló orvos, aki 1995 óta dolgozott foglalkozás-egészségügyi szakemberként a vállalatnál, idén januárban, életének 66. évében hunyt el. Szakmai felkészültsége, kimagasló színvonalú orvosi tevékenysége mindenki számára példaértékű.

A Dunaferr DV. Vasas Szak­szervezeti Szövetség nevében Mucsi Zoltán elnöktől a szakszervezetben hosszú idő óta jól és eredményesen végzett munkája elismeréséül „Vasasszakszervezetért” oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor (ISD Kokszoló), Karáné Kovács Zsuzsanna (Hideghengermű), Molnár László és Bodoki Pál (Karbantartási Igazgatóság), valamint Tóth Ferencné (Nyugdíjas Bizottság) A színpadon a Kohászhimnusz ünnepélyes eléneklésével folytatódott a program, a kórusban ott voltak az idén alapításának 125. évfordulóját ünneplő Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület dunaújvárosi szervezetének tagjai is.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsorát követően került sor a délután egyik leginkább várt momentumára, a Guinness-rekordkísérlet eredményének bejelentésére. Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora bejelentette, hogy sikeres volt a rekordkísérlet, „Az ország legnagyobb hidegtála” lett a Dunaújvárosban elkészített és a Vasasnap vendégeinek felszolgált csülöktál, amelynek elkészítésében a Campus étterem személyzete mellett vasműs kollégáink is jeleskedtek. A több, mint ötszáz adagos ételt egy tíz négyzetméteres, speciálisan erre az alkalomra készített acéltálon szolgálták fel, szemet gyönyörködtető zöldség- és gyümölcskreációkkal díszítve. A 233 kg összsúlyú rekord-étel összesen 2500 csülökszeletet tartalmazott, amelyeket – egyúttal a rekordhitelesítést is segítve – jóízűen elfogyasztott a Vasasnap közönsége.

A XL. Vasas- és Kohásznap műsoros részének házigazdája Fásy Ádám volt.

A színpadon egymást követték a fellépők, az esti programban látványos tűzi­játékra és fényfestésre is sor került, de koncertet adott a Magna Cum Laude zenekar is.

A színpadi műsor mellett is gazdag programkínálatból válogathattak a vendégek: megtekinthették a Dunaferr legfontosabb termelőegységeit bemutató, valósághű maketteket, az úgynevezett greenbox technológiának köszönhetően az eredetihez megszólalásig hasonlító gyári háttér előtt fényképezkedhettek, akár speciális olvasztár-ruhába beöltözve is. Volt retrófotózás, a gyerekeknek játszótér, az autóbuszos gyárlátogatások során pedig a vállalkozó kedvű érdeklődők bepillantást nyerhettek a Dunaferr működésébe, az acélgyártás hétköznapjaiba is. 

Szilágyi Irén


Gyerák Tamás okleveles kohómérnök 1979. augusztus 3. óta a Dunaferr, illetve jogelődjei munkavállalója. Olvasztárként kezdett, majd acélgyártó művezetőként tevékenykedett. 1985-ben nevezték ki a folyamatos acélöntőmű üzemvezető-helyettesének. 1991-től 2007-ig az Acélmű gyárvezető-helyetteseként, termelésvezetőként dolgozott. 2007 február elseje óta
az Acélmű gyárvezetője.
E beosztása mellett 2013 óta vállalati főmérnökként, ez év májusa óta főmérnök-helyettesként is munkálkodik. Komoly szakmai tudással felvértezett, higgadt vezető, aki döntéseit körültekintő elemzés után, ugyanakkor a kellő időben és a szükséges határozottsággal hozza meg. A vállalatcsoport szempontjából meghatározó jelentőségű gazdasági, műszaki, fejlesztési munkájáért, vezetői tevékenységéért vehette át a Borovszky-díjat.

Képgaléria

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás