Az ISD DUNAFERR Zrt. 2017-ben a rendelkezésre álló alapanyagok és erőforrások mennyiségét valamint összetételét figyelembe véve kiemelkedő, 2016-ot jelentősen túlszárnyaló termelési és kiszállítási teljesítményt nyújtott.

Nyersvas- és acéltermelés te­kin­tetében nem kezdődött jól 2017. Az év első hónapjaiban a kohói betétellátás és az acélműi acélhulladék-ellátás is akadozott. Áprilistól azonban rendeződött az alapanyag-ellátás, és az év hátralevő részében a kiemelkedő és összehangolt munkának köszönhetően a tervszint közelében sikerült teljesíteni a folyékony fázis saját termelésű mutatószámait, a tömörítvény-, a nyersvas- és az acéltermelést. Az év folyamán meghirdetett bónuszrendszer is jó ösztönzőnek bizonyult, hiszen a kiírását követően rendre az előírt terveket meghaladó teljesítmények születtek a vállalat termelési és kiszállítási területein.

A Meleghengermű bugabetéttel történő ellátását nem sikerült biztosítani az év első részében, a tervezetthez képest kevesebb importbuga-beszerzés következtében. A betétellátás a Meleghengermű augusztusi éves nagyjavítását követően konszolidálódott. A nagyjavítás ideje alatt a folyékony fázis végig termelt, így a saját gyártású bugakészlet megnövekedett. Emellett szeptembertől kezdődően több beszerzési forrásból, az importbuga beérkezése is egyenletes volt, megfelelő mennyiségben rendelkezésre állt. Ennek következtében az év második részében a melegen hengerelt szalagtermelés a kapacitás-kihasználás maximumán alakult, biztosítva ezzel a továbbfeldolgozó gyártósorok megfelelő alapanyag-ellátását.
A készárutermelés tekintetében az alapvető cél 2017-ben is a legnagyobb fedezettartalmat biztosító termelés és ezzel a maximális vállalati profit biztosítása volt. Ennek figyelembevételével történt a gyártósorok termelési kapacitásainak kiterhelése, és a szerződésállományok termeléshez történő biztosítása.
Meghatározó volt az év során a karbantartásért és beruházásért felelős szakemberek odaadó, és a vállalati értékteremtő folyamatokat elősegítő munkája, mind az üzemzavarok elhárítása, mind pedig a gyártóüzemek, illetve a vállalat hosszú távú teljesítményét meghatározó nagyjavítások és beruházások során.
Jelentős teljesítménynövekedést jelentett továbbá a vállalati értékteremtést támogató tevékenységek összhangjának további növelése 2017-ben. Jó néhány új technológiai, gyártási, működési és informatikai folyamat került kipróbálásra és vállalati rendszerbe illesztésre ebben az évben. Ezzel jó alapot biztosítva a vállalat környezeti és piaci kihívásoknak eleget tevő, hosszú távú fejlődésének.
Az év folyamán a termeléssel lépést tartó készáru-kiszállítás következtében minden területen kezelhető raktárkészletekkel dolgoztunk. Ez alól csak a december volt kivétel, amikor a szállítási napok és a vevői fogadókészség csökkenése miatt a készárukészletek megnövekedtek. Az év során a készáruraktárak tetőszigetelése és a raktározási rendek felülvizsgálata volt kiemelt feladat. Ebben az évben megkezdődött a háromhajós csarnoki daruk villamos betáplálási rendszerének felújítása. A felújítás befejezése mellett, kiemelt feladat 2018-ban a készárukészletek, készárumozgatás csökkentése és az állagmegóvás javítása.
A vállalat kiemelkedő 2017. évi termelési és kiszállítási teljesítményének értékelése lassan lezárul. A tapasztalatok birtokában azonban már körvonalazódnak a 2018. évi, rendkívül ambiciózus termelési és kiszállítási terv végrehajtásához szükséges vállalati és szakterületi akciótervek és programok.

ISD DUNAFERR Zrt.
Termelésirányítási
igazgatóhelyettes szervezete

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás