Idén befejeződhet a szárazoltó egységek rekonstrukciója

Közel fél évet felölelő javítási, felújítási munkálatokat követően január elején ismét üzembe helyezték az ISD Kokszoló Kft. III-as blokk termeléséhez kapcsolódó, 3-as szárazoltó berendezést. Idén folytatódik a felújítási folyamat, a tervek szerint az év végére az 5-ös szárazoltó rendszer is megújul.

A felújítás részleteiről és a műszaki területen tervezett egyéb beruházásokról Pász Péter műszaki igazgatóval beszélgettünk.
– Talán helyes volna a kokszgyártás folyamatát kevésbé ismerők kedvéért először is tisztázni a szárazoltó helyét, szerepét a technológia rendjében.
– A kokszgyártás fő feladata a nagyolvasztók koksszal való ellátása. Az ISD Kokszoló Kft. két blokkot üzemeltet, ezek egyikénél, az I-es blokknál az izzó koksz lehűtése hagyományos megoldással, vizes oltással történik. Ezzel ellentétben a nagyobbik, a III-as blokk esetében a kamrákból kitolt kokszot zárt pályán mozgó mozdony által vontatott konténerrel elszállítjuk a szárazoltó berendezéshez, ahol az oltókamrába felülről betöltjük, majd ellenáramban keringtetett, az égést nem tápláló, inert hűtőgázzal lehűtjük. Mivel a hűtés viszonylag lassan történik, a kokszon nem képződnek repedések, így ez az eljárás nem csökkenti a koksz szilárdságát, mint a nedves oltás, így minőségi szempontból értékes, nagy szilárdságú, magasabb használati értékű terméket eredményez. Emellett a hűtés során felhevült gázáram a berendezéshez illesztett kazánban a kokszgyártás másodlagos termékeként túlhevített gőzt termel. A gőz pedig egy turbina segítségével meghajtott generátor útján elektromos áramot fejleszt, mégpedig nem is keveset, naponta kb. 100 MWh-ot, ami a Kokszoló teljes elektromos áramfogyasztásának több mint a fele.
Az energetikai előnyök ellenére nagyon kevés helyen működik száraz kokszoltó, mivel meglehetősen összetett, bonyolult rendszer, nagy a beruházási értéke és az üzemeltetése rendkívül karbantartásigényes. Ahol már van ilyen berendezés, a működtetése gazdaságos.
A vállalatunknál 1986-ban, a III-as blokk indulásához települt 5 darab komplett egység, ebből egy időben 3 vagy 4 berendezés szolgálja ki a termelést, egy pedig tartalékban van, vagy éppen felújítás alatt áll. Egy-egy berendezést 8-10 évente kell felújítani, most ott tartunk, hogy az idén, az 5-ös egység felújításával egyelőre a hosszabb leállást igénylő, nagyobb munkálatokkal végzünk.

– Milyen műszaki tartalmat takar egy szárazoltó berendezés felújítása?
– Egy komplett felújítás, amit az előző fél évben a 3-asnál csináltunk, elvileg az oltókamra teljes falazatcseréjével járna, de erre most nem volt módunk, ezért betonfelszórásos technológiával javítottuk a falazatot, amit 2-3 év múlva meg kell ismételni, vagy a falazatát teljes körűen átépíteni. A falazatjavítás részeként a felső, kúpos részt hagyományos kemencekőműves technológiával átépítettük. Részben cseréltük, részben felújítottuk a kiegészítő acélszerkezeti részeket, a töltőnyílás hegesztett rendszerét, illetve részlegesen javítottuk, felújítottuk a felette mozgó töltőkocsit.
A kirakó résznél a ház nagy részét kicseréltük, hajtóművet, villamos hajtást építettünk át rajta. A 60 tonnás berakódarunál is végeztünk villamos és gépész felújítást, a berendezést jelentősen megújítottuk.
A szakhatóság kazánfelügyelője által ellenőrzött, jóváhagyott tervek szerint zajlott a kazán csőkötegek és a kazándob cseréje, miközben a kazánfalak leszerelése, javítása is megtörtént. Szivattyút és szabályzóelemeket cseréltünk a tápvíz-keringtető rendszerben. A felújításnak része volt a porrendszer és a gázjáratok szükséges mértékű javítása, ahol a kopások miatt elhasználódott szakaszokat cseréltük le, illetve a gázt pörgető ventilátort is felújítottuk. Jelentős volt a komplett berendezésre kiterjedő villamos vezérlő és irányítástechnikai rendszer felújítás terjedelme, ami PLC-k, szabályzó és mérőműszerek, továbbá terepi eszközök és impulzusvezetékek felújítását foglalta magába.

– Kik vettek részt a felújításban és mibe került a teljes beruházás?
– A 3-as szárazoltó felújításának költsége kis mértékben meghaladta a 600 millió forintot. Az egyik fő kivitelező a dunaújvárosi telephelyű KGYV Kapton Kft. volt, amely a tűzálló kemencék terén nagy tapasztalattal rendelkezik, és már számos esetben végzett jó minőségű munkát a DUNAFERR különböző egységeinél. A másik nagyobb kivitelező a lengyel RAFAKO S.A. cég, Európa egyik jelentős ipari kazángyártó kapacitásával rendelkező vállalata volt. Ők a kazánt Lengyelországban gyártották le, majd az elemeket itt, a helyszínen szerelték össze rengeteg hegesztéssel. Sok kilométer csővezetéket beszerelve, nagyon jó minőségben dolgoztak. A teljesítményüket az is mutatja, hogy a kazán üzembe helyezésekor történő kifúvatások már egy héten belül megfelelő eredményt adtak az elinduláshoz. A két nagy kivitelező mellett több vállalkozó is közreműködött a felújításnál. A lecserélt acélszerkezetek előgyártásában a Sifeko Kft. a helyszíni beépítésükben az INOX Csőszer Kft. végezte a munkák túlnyomó többségét. A Csúcs 99 Kft.-re a berakódaru korrózióvédelmi festését és szerelőállványok építését, illetve bontását, a B-Trend Kft.-re a berakódaru hídszerkezet javítását, míg a nehezen megközelíthető helyek alpintechnikai javítását a Hilászber Kft.-re bíztuk. A felújítás villamos terveit a Dunaflux Kft. készítette, a kivitelezésben az Amper 99 Kft. és a Johnsvill Kft. végezte a munkák oroszlánrészét.Az irányítástechnikai munkákon az ISD DUNAFERR Zrt. IT Igazgatóság munkatársai dogoztak, a kazán impulzusvezetékeit a Gyártó Egység szakemberei cserélték újra. Természetes, hogy a Kokszoló saját karbantartó és technológiai munkatársai is kitettek magukért, áldozatos munkával, sok túlórával dolgoztak azon, hogy minél hamarabb üzembe állhasson a berendezés. Kicsit így is csúszott az átadás, december helyett csak január elején tudtunk elindulni, egyrészt az ünnepek miatt, másrészt azért, mert a fő kivitelezőknek a DUNAFERR más területein akadtak a prioritási rangsorban előbbre sorolt tennivalóik.

– Milyen felújításokat, beruházásokat terveznek erre az évre?
– Elsődleges az említett 5-ös szárazoltó felújítása, illetve a 97-ben üzembe helyezett turbogenerátor gépcsoport néhány elavult részének a cseréje. A percenként tízezer fordulatú turbina biztonságát felügyelő vezérlő PLC állapota kritikus, ehhez már sem alkatrészt, sem programozó szakembert nem lehet találni. A helyére egy korszerűbb, a dunaferres szakemberek által is ismert Siemens-elektronika beépítését tervezzük.
Lesz egy III-as blokkot érintő projekt is, amelynek keretében a kamrafalazat felső részén keletkezett repedéseket fogja egy lengyel cég speciális technológiával, a födém megbontása útján javítani. Az aktuálisan érintett kamrák melegjavítása a blokk élettartamának meghosszabbítása miatt feltétlenül szükséges.
A tavalyinál jóval szerényebb beruházási kerettel számolhatunk az idén, bár több beruházásunk előkészítés alatt áll, ezeknek csak kis részét tudjuk megvalósítani. 2017. legnagyobb értékű kokszolói beruházása a kamragáz­hűtés modernizációja volt. Mint ahogy arról már júliusban beszámolt a Dunaferr Magazin, az elkészült hűtőgépház hatására jelentősen javultak a kamragáz-tisztítási feltételek, de a modernizációt nem szabad abbahagyni, további fejlesztéseket tervezünk. 2018-ban is kiemelten kezeljük a hatóság által elvárt tartályfelújítások folytatását. A gázkondenzációs telepen három tartály vár átépítésre, amelyeknél dupla fal és dupla fenék megépítésével a biztonságot kell növelni. Egy lúgtartály cseréje is esedékes. Fontos, hogy találjunk forrásokat az egyéb hatósági előírások folyamatos betartását biztosító beruházások megvalósítására is.
A termelési tervünk teljesítéséhez nagy hangsúlyt fektetünk a kokszoló blokkok kemencegépeinek kisebb-nagyobb javításokkal történő megújítására, hogy azok üzemkészsége növekedjen. Az I-es blokkon most készül egy oltókocsi, az 1. pajzskocsit villamos felújítás után napjainkban helyezzük üzembe, és ugyancsak az I-es blokkon, a 2. töltőgépnél tervezünk idén komolyabb acélszerkezeti, gépészeti és villamos átépítést.
Ahogy a lehetőségeink engedik, sok kicsi lépéssel haladunk előre.


G. L.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás