Az erről szóló megállapodást 2018. február 15-én írták alá az ISD DUNAFERR Zrt. vezetői és a szakszervezetek, a DUNAFERR DV. VASAS Szakszervezeti Szövetség és a DUNAFERR Ifjúsági Szervezet.

A 2018. évre szóló bérmegállapodás értelmében a fizikai munkavállalók alapbérét havonta 50 ezer forinttal emelik, míg a szellemi területen dolgozók bérét havi 40 ezer forinttal. Az említett emelésen felül a hiányszakmákban dolgozó munkavállalók további alapbér kiegészítést kapnak, amely lehetővé teszi, hogy a DUNAFERR cégcsoport megőrizze vezető pozícióját a magyar munkaerőpiacon.
2018-ban a DUNAFERR-nél a teljes alapbér növekedés meghaladja a 15% -ot, továbbá 15%-kal emelik a dolgozóknak járó béren kívüli és egyéb szociális juttatásokat is.
A vállalatvezetés célja a jó teljesítmény, a produktív munka ösztönzése, mely alapot ad a bérek további emelésére. Hasonló cél a munkavállalók szakmai tudásának folyamatos fejlesztése, a dolgozók lojalitásának növelése annak érdekében, hogy büszkék legyenek a dunaferres munkahelyükre.

Fejlesztések, javuló termelési és minőségi mutatók
A most bejelentett béremelés az elmúlt időszakban véghezvitt szerkezetátalakítások eredménye. Ennek részeként a DUNAFERR több olyan programot hajtott végre, amelyek célja a hatékonyság növelése és a termelés korszerűsítése volt. 2014-2016 között a cég mindkét kohóját felújította, amely megteremtette a termelésnövekedés alapjait és a felkészülés lehetőségét a pozitív piaci változásokra. A Meleghengerműben több - a 2008-as válság óta befagyasztott - a termelés növelésére és a termékek minőségének javítására irányuló fejlesztés valósult meg. Jelentős beruházásokat hajtottak végre a Kokszolóban is. Előkészítő munkálatok kezdődtek azzal a céllal, hogy a Vasmű működését a
magasabb energiaárakhoz, valamint a 2020 után érvénybe lépő szigorodó környezetvédelmi jogszabályokhoz igazítsák.
A fenti beruházások és a termelés felfuttatása együttesen biztosították, hogy a DUNAFERR ki tudja használni az időközben javuló acélpiaci helyzetet, és így hosszú idő után pozitív gazdasági eredményt érjen el.

Teljesítményalapú bérrendszer és a juttatások bővítése
A bérmegállapodás nem csupán egyszeri emelésre ad módot, de hosszabb távon a kiemelkedő teljesítményt jutalmazó, motiváló bérezési rendszer alapjait is megteremti. A motivációs rendszer átalakítása 2018-ban kezdődik!
A DUNAFERR vezetésének célja, hogy hosszú távon is életképes, a dolgozói motivációt folyamatosan fenntartó és a kiemelkedő teljesítményt egyedileg is jutalmazó bérrendszert alakítson ki. A következő időszakban az ISD DUNAFERR és a szakszervezetek folytatják az egyeztetéseket a következő két évre vonatkozó béremelésekről annak érdekében, hogy a munkavállalók hosszú távra tervezhessenek. A cég emellett kimunkálja az állam által a "cafeteria" rendszeren keresztül nyújtott lehetőségek maximális kihasználását is.
A megállapodás kapcsán a vállalat vezetői köszönetüket fejezik ki az ISD DUNAFERR Vállalatcsoport minden egyes dolgozójának az elmúlt években tanúsított kitartásukért, a kemény és odaadó munkáért, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Vasmű elinduljon a megerősödés útján. Mint elmondták, külön öröm, hogy az elmúlt hetek során a DUNAFERR menedzsmentje rengeteg pozitív visszajelzést kapott a munkavállalóktól a béremelési tervekre vonatkozóan is, ami segítette a 2018-as bértárgyalások sikeres lezárását.

Melléklet


Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás