Az indiai Tata Steel azt tervezi, hogy túlad valamennyi, az Egyesült Királyságban működő vállalkozásán, amelyek mintegy 15 ezer embert foglalkoztatnak. A Port Talbot-i üzemben 5500 fő dolgozik, a többiek a Rotherham, Corby és Shotton térségében működő gyárak alkalmazottjai. A Tata döntését a cég igazgatósági ülése után, Mumbai-ban jelentették be.

A brit politikusok egyetértenek abban, hogy életben kell tartani az Egye­sült Királyság acéliparát és biztosítani, hogy az ország infrastrukturális épít­kezésein ­ brit gyártmányú acélt használjanak.
Sajid Javid gazdasági miniszter kijelentette: „Nem az államosítás a megoldás, mivel azt hiszem, mindenki hosszú távú, életképes rendezést szeretne. Ha körbenézek Európában és a világ más részein, azt hiszem, az államosítás ritkán a helyes válasz, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az iparágra mekkora kihívás vár.” A miniszter leszögezte: „Az Egyesült Királyság acélipara létkérdés az ország számára. Valamennyi életképes megoldást megvizsgálunk annak érdekében, hogy fenntarthassuk az acélgyártást Port Talbot-ban.”
(Forrás: figyelo.hu)

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás