A koreai gumiabroncs-gyártó 2016 első három hónapjában 1,227 milliárd euró (1 630 milliárd KRW) árbevételt és 189,5 millió euró (251,1 milliárd KRW) üzemi nyereséget ért el világszinten.

Globális növekedéséhez az első gyári felszerelésű üzletág és az ultra-nagyteljesítményű abroncsok európai és észak-amerikai értékesítésének emelkedése járult hozzá.
A világgazdaság kiszámíthatatlan állapota ellenére a Hankook Tire globális prémium gumiabroncs-gyártóként erősítette márkaértékét, az értékesítés terén 9,4%-kal növekedett teljesítménye, üzemi nyeresége pedig 23,6 százalékkal emelkedett a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.
A Hankook Tire célja, hogy tovább erősítse pozícióját a prémium gumiabroncs piacon, különösen Európában és Észak-Amerikában. Mivel a piaci kereslet a nagy átmérőjű abroncsok iránt folyamatosan növekszik, ezért a gumiabroncs-gyártó 2017-re 50%-kal tervezi bővíteni – jelenleg 4000 körüli – közvetlen és közvetett globális kiskereskedelmi csatornáját.
A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint az autósport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak). Az európai gyártás helyszínéül a modern magyarországi gyár szolgál, amely 2007-ben kezdte meg működését és azóta is folyamatosan bővül. A cég jelenleg több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 19 millió abroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára Rácalmáson. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22 000 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat globális bevételének körülbelül 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

(Forrás: Hankook Tire Magyarország Kft.)

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás