Fotó: Őri György

HAMAROSAN NYIT A LIGET

Bemutatókkal zárja a Bartók Kamaraszínház soros évadját, amely a „Vágyak évada” titokzatos elnevezéssel indult tavaly szeptemberben.

Színházi szakemberek vehettek részt Marie Jones „Kövek a zsebben” címmel, ’96-ban írt sikerdarabjának műhelybemutatóján, amelynek nyilvános premierje ősszel lesz. Az 5-8 éves gyerekeknek és szüleiknek szánt „Hepp!!!” című cirkuszi bohócjáték május 29-én esedékes bemutatójára viszont minden érdeklődőt vár a színház. A darabot Eilinger Edina, a Budapest Bábszínház művésze rendezi Gasparik Gábor, Fritz Attila és Tőkés Nikoletta játékával. Fellép a színház társulata a Pécsi Országos Színházi Találkozó Off programjában Hegymegi Máté rendezésében Moliére, Amphitryon című darabjával június 10-én. Itthon az „Anconai szerelmesek” előadása lesz június 14-én az évadzáró.
Visszatekintve az évadra dr. Borsós Beáta igazgató szerint teljesültek a vágyak. Minden bemutatott darab megtalálta a közönségét. Népszerű a színes, pörgős, látványos táncot és olasz slágereket megelevenítő „Anconai szerlemesek” komédia, és sikeres Örkény tragikomédiája, a „Kulcskeresők” is. Szerette a dunaújvárosi közönség a „Sztálinváros” bohózatot, de a Bartók Táncszínház első önálló gyerekelőadása, a Play is sok nézőt vonzott. Hagyományos díjátadással zárja az évadját június 19-én színház. Idén is átadják a Teátrista, a Társulati és a Kulissza díjakat, elismerve a kiemelkedő művészi teljesítményt illetve a színházi háttérmunkát.
Hagyományosan a Bar­tókban az évadzárás egyben a Petőfi Művészeti Liget nyitása is, ahol június 21-től négy helyszínen húsz nyári előadásra várják a közönséget. Az első nap interaktív játszóházzal, gyermekkoncerttel, majd folytatásként a Swing á la Django koncerttel kezdődik a másfél hónapos program. Idén egységesen, szerdán, pénteken és vasárnap este nyolc órától számíthatunk előadásokra a zenepavilonban, a Művész presszó teraszán, a szabadtéri színpadon. Valamennyi rendezvényt ingyenesen látogathatják az érdeklődők, jegyet csak a három színháztermi előadásra kell váltani.
K. É.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás