A Dunaferr érdekeinek rugalmas kiszolgálása a cél

Idei utolsó klubnapját a Dunaferr Labor Munkaerőkölcsönző és Műszaki Szolgáltató Nonprofit Kft. bemutatásának, illetve az ott zajló folyamatoknak szentelte az OMBKE dunaújvárosi szervezete.

Az október 27-én délután tartott rendezvény szép számú látogatót vonzott, főként Bocz András, a cég ügyvezetője által tartott prezentációs előadásnak köszönhetően, amely „Akkreditált anyagvizsgálatok és kalibrálások a Dunaferr Labor Nkft.-nél – folyamatos változások...” címmel nemcsak a vizsgálási és kalibrálási tevékenységről és annak kiszervezési folyamatáról szólt részletesen, hanem a Dunaferr Labor Nkft. szervezeti struktúrájával és várható jövőjével is foglalkozott.
Az előadás első részében Bocz András áttekintette az anyagvizsgálat 65 éves dunaújvárosi történetét, benne a Dunai Vasműben zajló anyagvizsgálati tevékenység fejlődési állomásait.
A vizsgálati és kalibrálási tevékenység kiszervezési folyamatának levezetése körében a 2014-ben megfogalmazódó szándéktól a vizsgálati és kalibrálási tevékenységet is magában foglaló Dunaferr Labor Nkft. 2015 decemberében történt létrejöttéig bezárólag felvázolta a folyamat lépcsőfokait, majd ismertette az új vállalat felépítését, üzletágait, személyzeti körét, a megalakulást követő feladatokat, amelyek közül legfontosabb az akkreditált státusz elérése és a szükséges hatósági engedélyek beszerzése volt. Üdvözölte, hogy a változó feltételek mellett zajló, rendkívül bonyolult és időigényes folyamat eredményeképpen 2016 decemberére várhatóan mind az anyagvizsgálat, mind a kalibrálás területén akkreditált státuszú laboratóriumokkal fog rendelkezni a cég.
Mint Bocz András elmondta, az elképzelések szerint az év végére a Labor Kft. átveszi az ISD Dunaferr Zrt. tárgyhoz kötődően meglévő szerződéseit, és várhatóan véglegesen rendeződik az eszközhasználat kérdése is. A cég működési portfóliójának ismertetése és áttekintése témakörében az ügyvezető megemlítette, hogy a munkaerő-kölcsönzés helyzetében egyelőre a létszámcsökkenés dominál, mivel az ISD Dunaferr Zrt. által a senior program beindításával összefüggésben visszavont korábbi létszámcsökkentési szándék következtében lehetőség nyílik mintegy 100 fő kölcsönzött dolgozó végleges állományba vételére a Dunaferrnél. Megjelent viszont a működési körben az üzemeltetési tevékenység, az ISD Power Kft.-nél jelentős létszám lát el energetikai karbantartási feladatot, ezenkívül a vállalat létesítményeket működtet, takarítási feladatokat lát el, sőt, a Szállítómű egyes résztevékenységei is idetartoznak, amelyek keretében a nehézgépek villamos javítását, és a vasúti pályaépítési munkálatokat is elvégzik.
Mivel a jogszabályok szerint a foglalkoztatotti létszám alapján a Dunaferr Labor Nkft. nagyvállalat kategóriába került, újabb tehertételként tanúsított energiairányítási rendszert kell kialakítania, vagy az év végéig energetikai audit lefolytatását kell biztosítania.
Zárszóként a cég jövőjéről szólva Bocz András leszögezte: a Dunaferr Labor Nkft. sorsa ezer szállal kötődik az ISD Dunaferr Zrt. létéhez, amely nélkül a kialakított struktúra értelmetlen lenne, a vállalat tevékenysége csak egy integrált kohászati vállalat mellett nyer igazi értelmet.
G. L.


– Milyennek ítéli az ügyvezetői működése alatt eltelt egy év tevékenységének eredményességét? – kérdeztük Bocz Andrástól.
– A folyamatos és nagyszámú változás közepette a kollégákkal együtt azt gondolom, hogy eredményesnek értékelhető ez az időszak. Nem csak a cég átnevezése történt meg, nem csak akkreditálást szereztünk, de lezajlott az ügyviteli és a munkaerő-kölcsönző részleg fizikai átköltöztetése is. A következő bő egy évben további változásokkal kell számolni, és ha azokat is eredményesen le tudjuk vezérelni, elmondhatjuk, hogy elértük azt az állapotot, amelyből már szépen lehet építkezni.
– A cég tevékenységi portfóliója meglehetősen széles, és nem is túl homogén. E tekintetben milyen változásokra, fejlesztésekre lehet számítani a következőkben?
– Vezetőként, szervezeti tekintetben alapvetően a Dunaferr elképzeléseihez fogok alkalmazkodni, a felépítésünk és a kötődéseink is erre mutatnak, nem is lehetne másképp. Bővülés műszaki területeken következhet be, de a várható mozgás nyilvánvalóan a Dunaferr mindenkori helyzetéhez alkalmazkodik. Látható, hogy a kölcsönzött munkaerő áramlása a Dunaferr irányában is lehetséges. A széles portfólió valamennyi lába esetében elképzelhető, hogy a Dunaferr magához von, vagy éppen áthelyez hozzánk bizonyos tevékenységeket, amelyeket aztán mi gondozunk tovább. Ilyen tekintetben változás a legkevésbé az anyagvizsgálati területeken képzelhető el, mivel egy ilyen folyamat nemcsak a döntésről és a végrehajtásról szól, hanem egy nagyjából egyéves folyamatról is, amely kikerülhetetlen, ha minden értéket meg akarunk őrizni.
– Vagyis hosszú távon az anyagvizsgáló és kalibráló tevékenység a cég kezében marad?
– Igen, és a munkaerő-kölcsönzés is, amíg annak a jogrendben értelme van. A többi területen pedig, amit jól tudunk integrálni, esetleg fejleszteni, az szintén beágyazódik ebbe a rendszerbe, és eközben lehetséges az is, hogy egyes szegmensekben oda-vissza mozgás zajlik majd. Tehát a cég jövőjére nézve a változás lesz az állandó tényező.

 

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás