Novemberben a munkabiztonság és a munkahelyi egészségvédelem a szokásosnál is nagyobb figyelmet kapott a Nagyolvasztóműben.

 

Mint azt Pász Zsuzsanna munkabiztonsági főmunkatárs összefoglalta, a rendezvénysorozat legnagyobb létszámot megmozgató eseménye az éves ismétlő emelőgépes oktatás volt. László Gyula osztályvezető a műszakokhoz igazodva, négy alkalommal összesen csaknem 250 érintett dolgozó oktatását végezte el. Hagyományosan a biztonsági hónap keretében hajtják végre a Nagyolvasztómű központi irodaépületében a tűzvédelem által előírt kiürítési gyakorlatot, amely időmérés mellett történik és jegyzőkönyvezésre kerül. Erre idén is sor került.
Az egyik leghasznosabbnak ítélt előadás elsősegély-témában az üzemi mentőszolgálat szakemberei által megtartott újraélesztési előadás és gyakorlat volt, amelynek során törekedtek arra a szervezők, hogy minél több dolgozó gyakorlati tapasztalatot szerezzen, és legalább egy alkalommal érezze meg, hogy hogyan is kell a „2 befúvás után 30 mellkaskompresszió” mozdulatait alkalmazni, hiszen adott szituációban ez életmentő ismeret lehet.
Szinte minden napra jutott valamilyen program: volt környezetvédelmi nap, iparbiztonsági oktatás, tűzoltó gyakorlati foglalkozás, a fürdők, öltözők, mellékhelyiségek állapotát ellenőrizni hivatott bejárás is. A biztonsági hónap egyik programpontja a 6S-területek bejárása volt. Elmondható, hogy a villamos üzem műhelyeiben sikerült megőrizni az elért rendet és a műhelycsarnok is jelentős „csinosításon” esik át. Az ablaktalan étkezőbe végre klíma került egy tisztasági festés kíséretében. A csarnok portalanítása ipari módszerekkel is több napot vett igénybe, majd ezután kerülhetett sor a régi ablakkeretek, párkányok, üvegezések javítására, és a munka még korántsem ért véget.

Az üzemek között meghirdetésre került tisztasági-rendrakási versenyt a villamos üzem nyerte meg. A Biztonsági Igazgatóság által felajánlott ösztönző keretből 5000 forintos vásárlási utalványok formájában részesültek a munkavállalók. Sikere volt a munkavédelmi totónak idén is, több mint 70 darab kitöltött totó érkezett vissza a szervezőkhöz. A 14 telitalálatos totó kitöltői között kisorsolt értékes ajándékkosarat Bartha Béla olvasztár vehette át Cseh Ferenc gyárvezetőtől.

Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás