BELSŐ IGÉNNYÉ VÁLIK A REND

Idén is folytatódik az ISD Dunaferr Zrt. területén a munkahelyi rendezettség, szervezettség és láthatóság javítását, fejlesztését célzó 6S-program.

A 2017. évi munkavédelmi célok között kiemelt helyen áll a munkavédelmi teljesítmények javítása. Ennek egyik eszköze a 6S-módszer, amelynek keretében különböző, a munkavédelmi teljesítmény javítását célzó intézkedések kerültek és kerülnek megvalósításra a zrt. gyártóműveinél és igazgatóságainál. Ezúttal három helyszínen érdeklődtünk az aktuális állapotról.
Az Acélműben a korábbi években már több helyszínen is bevezették, és sikeresen működtetik a programot: az energetikai üzemben, a FAM gépműhelyben, valamint a konverter EP1 villamos kapcsolóterében – mondja Lukácsi István termelésvezető. Idén szintén a konverterüzemben a tolózárszerelő pad a célterület, ahol kohászati és lakatos munkafolyamatokat egyaránt végeznek az itt dolgozók. Zajlik a terület felmérése, hogy aztán a rendrakás, a tárolás ésszerűsítése és a selejtezés fázisait követően ez a munkaterület is megújuljon. Mint azt a termelésvezető megjegyezte, hisz abban, hogy a tiszta, rendezett, és ezáltal biztonságosabbá tett munkahelyen dolgozó ember előbb-utóbb „fejben” is alkalmazkodik a körülményekhez, maga is jobban odafigyel majd a rendre, a biztonságos munkavégzésre, társai és önmaga testi épségére.

Az Acélműben egyébként a 6S-program mellett is folyamatosan történnek olyan műszaki és szervezési intézkedések, amelyek a munkabiztonság javítását, a balesetmegelőzést szolgálják. Folyamatosan keresik például, hogy a technológiából adódóan jelenlévő szállópor, valamint a levegőben található egyéb szilárd anyagok miatti szemsérülések elleni védelemre milyen védőszemüveg a legmegfelelőbb, a jelenleg próbahordáson lévő típust a kedvező dolgozói visszajelzések után valószínűleg rendszeresítik a konverterüzem munkahelyein. Az utóbbi években a helyváltoztatás közben bekövetkező balesetek megelőzésére is kiemelt figyelmet fordítanak, több lépcsőt is átalakítottak biztonságosabbra. Változott az acélszerkezetű lépcsők kiosztása, meredeksége, kapaszkodókorlátokat szereltek fel, a lemez járófelületeket pedig rácsosra cserélték a csúszásveszély mérséklése miatt. Tavaly történt berendezés hibájára visszavezethető munkabaleset is a gyártóműben: egy nagynyomású oxigéntömlő csatlakozója levágódott, arcsérülést okozva egy munkavállalónak. A csatlakozó műszaki megoldását módosították, a speciális anyagú tömlő tárolására pedig tömlőcsévélőt alkalmaznak azóta.

A Meleghengermű kemenceüzemének bugacsiszoló műhelyében Fáczán János üzemvezető mutatta meg, hogy mi mindent végeztek el és terveznek még megvalósítani a közeljövőben a 6S-program keretében. A műhely környéke, különösen a tárolótér amolyan „öszvérterület”, több szervezet dolgozói és járművei is megfordulnak a csarnoknak ebben a részében az ott dolgozókon kívül szállítási, anyagmozgatási feladatok miatt, ezért nem egyszerű a rend és a tisztaság fenntartása. A kétműszakos munkarendben dolgozó műhelyben az erre kijelölt brammák felületeinek csiszolása történik, mintegy hatezer tonnás havi mennyiségben. Daruzott terület lévén oda kell figyelni az ott dolgozóknak az ebből fakadó veszélyekre is.
A 6S-program keretében a közelmúltban megtörtént a tartózkodó-étkező helyiség, valamint a gépkezelő helyiség kifestése, rendbetétele. A gépkezelők által használt speciális vezérlőszék javítására is sort kell keríteni. Folyamatosan zajlik a bugafogadó terület, valamint a tűztér és a kiadó-beadó oldalak rendbetétele, feltakarítása. Nagyobb feladat az ott található hulladékok, használaton kívüli alkatrészek elszállítása. Hátra van még a közlekedési útvonalak folyamatos felfestése, amit a terület adottságai miatt nem mindenhol lehet egyszerűen kivitelezni.
A Lemezalakítómű profilüzeme az első projekthelyszínek egyike volt a Dunaferrben. Sok változás már 2015-ben elindult, tavaly és idén a 6S-programban ezek tovább­vitele, kiterjesztése volt a cél, mondja Pintér Csaba üzem­­vezető-helyettes.
Az üzemcsarnokban ma már állandó a rend és a tisztaság, heti rendszerességű 6S-auditok során ellenőrzi a gyárvezetés a teljes területen ennek fenntartását. A vezetők tapasztalata az, hogy a munkavállalók szemléletmódjában is jelentős változás következett be. Mindenki szívesebben dolgozik a rendezett, átlátható, információs táblákkal ellátott munkakörnyezetben. Ma már rendszeresnek mondható, hogy a munkavállalók saját maguk is javaslatokat tesznek arra, hogy egy-egy munkaterületen mely pontokon lehetne még tovább egyszerűsíteni, ésszerűsíteni a folyamatokat, legyen szó akár eszköztárolásról, vagy egy-egy munkafázis végrehajtásáról. Két dolog a jellemző: vagy „kiforrja” magát egy-egy jó ötlet, vagy elhal magától, amennyiben mégsem volt igazán életképes a gondolat.

A gyártóműben létrejött egy munkacsoport is a munkahelyi balesetek számának csökkentése érdekében, amelyek tagjai az egyes területi vezetők mellett a munkavédelmi képviselők is. A munkacsoport által összeállított szakmai anyagban konkrét javaslatokat is megfogalmaznak a balesetmegelőzés érdekében, de a munkabiztonsági szakemberekkel együttműködve például a szakterületi munkavédelmi oktatások rendszerét is átalakították, az egyes területek, szakmák specifikumainak megfelelően. A szervezési intézkedések mellett vannak beruházást igénylő tervek is: ilyen például a két fő gyártósoron a Demag-pálya kialakítása, amely egyelőre tervezési fázisban van. A gépi rakodás bevezetésével kiválthatóak lennének egyes kézzel végzett munkafolyamatok, amelyek során jelentős a kézsérülések bekövetkezésének kockázata.
Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás