GYAKORLATOK, ELŐADÁSOK, FILMVETÍTÉS
Hasonló típusú programokkal szervezték meg a Meleghengermű és a Hideghengermű biztonsági hónapját április folyamán a munkabiztonsági szakemberek.

Mindkét gyártóműben változatos programok sora várta az érdeklődőket. A Meleg­hen­germűben többek között lezajlottak a „Tiszta műhely, rendes gyár” verseny területi bejárásai, az éves emelőgép-kezelői oktatások, valamint megtörtént az üzemi kötözőeszköz-felelősök oktatása is. Sok érdeklődőt vonzott a tűzoltási gyakorlat, a hengersorüzemben éves sugárvédelmi oktatásra került sor, a forgácsolóüzemben pedig munkavédelmi oktatófilm vetítésére. Ide kívánkozó információ, hogy már készül a saját gyártású vállalati oktatófilm-sorozat legújabb, hatodik része. Ennek az epizódnak a magasban történő munkavégzés lesz a témája. Sokan érdeklődtek az üzemi mentőszolgálat szakembereinek bemutatója iránt is, ahol többek között az újraélesztést, a vágásos sérülések ellátását, valamint az életvédelmi készülékek használatát is kipróbálhatták a résztvevők. Az egészségvédelemi előadás-sorozatban ezúttal a dohányzás ártalmairól, a zaj káros hatásairól és a hallásvédelemről beszélt dr. Misky Erika foglalkozás-egészségügyi orvos.

A Hideghengermű kikészítő üzemében tartottak helyismereti foglalkozást a létesítményi tűzoltók. A program sorozatban elsősegélynyújtási bemutató, „Mindennapi egészségünk” előadás a dohányzásról és zajártalomról, filmvetítés, a 6S-területek ellenőrzése, emelőgép kezelők oktatása, vészhelyzeti gyakorlat és rendészeti előadás is szerepelt. A programokon aktívan részt vettek a munkavállalók. Új elemként Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartásvezető előadást tartott a 6S-program résztvevőinek, valamint az üzemvezetőknek a karbantartási tevékenység munkavédelmi vonatkozásairól. A munkabiztonsági szakemberek idén egy-egy üzemre koncentráltak a programok megszervezésével, így többen tudtak részt venni a munkavállalók közül az adott programokon.
Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás