A teljes munkabaleseti frekvencia, vagyis az egymillió munkaórára jutó balesetek száma a kitűzött 6,5-es célértéknél sokkal kedvezőtlenebb, 10,4-es értéket mutat az ISD Dunaferr Zrt. területén az idei év első negyedévére.

Kedvezőbb lett viszont a tervezettnél az ipari baleseti frekvencia értéke: az 5-ös célszámmal szemben mindössze 4,6-en alakult. A közelmúltban elterjedt az európai uniós munkavédelmi gyakorlatban egy párhuzamos, másik típusú számítás is, amely az 1000 főre jutó balesetszámot vizsgálja. E számítási metódus szerint kedvezőbb értékek mutatkoznak a végeredményben, a Dunaferrnél mért értékek pedig alacsonyabbak az uniós acéltermelők átlagos mutatószámainál. A táppénzes napok számát tekintve növekedés látszik az előző év azonos időszakához képest, összesen 14 747 kiesett munkanap keletkezett a vállalatnál az első negyedév folyamán. A vizsgált időszakban az ISD Dunaferr Zrt. területén 75 bejelentett sérülésből 18 esetben lett munkanap-kieséssel járó munkabaleset a vállalatnál. A kéz- és lábsérülések voltak a leggyakrabban előforduló balesettípusok. Ha a teljes vállalatcsoportot vizsgáljuk, akkor 2017 első negyedévében az egyes gyártóművek közül a legtöbb baleset – szám szerint hat esemény — az ISD Kokszoló Kft.-nél történt.
A tűzbiztonsági helyzetkép kedvezően alakult: mindössze nyolc esetben keletkezett tűz a vállalatcsoport területén. Az anyagi kár értéke szerencsére elhanyagolható, az esetek legnagyobb részében a termelési folyamatokból adódóan izzó anyag kifröccsenése okozott kisebb tüzeket.
Sz. I

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás