Kiváló sárkányhajósaink
A Dragon Steel SE sportolói 2017. április 30-án Baján, a Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon sikeresen vették az évad második megmérettetését is.

Idén 37 legénység adta le nevezését a bajnokságra. A 10 fős szabadidős csapatok 2 kilométeren, a szabadidős open, a női, senior „B” és U18 csapatok 4 kilométeren, míg a premier open, vegyes és senior „A” open csapatok 8 kilométeren mérték össze erejüket. Ezzel a versennyel az egyesületek megkezdték felkészülésüket az idei Klub Legénység Európa-bajnokságra, illetve a 2018-as Klub Legénység Világbajnokságra, melyet hazánk rendez. A tét nem csupán a magyar bajnoki cím megszerzése volt, hanem a verseny egyben az elkövetkezendő két év nemzetközi versenyeire való kvalifikációs sorozat első állomását is jelentette.

Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke elmondta, hogy a premier vegyes üldözéses küzdelem 8 km-es távon bajnoki címet hozott a csapatnak. A női hajó a 4 km-es távon 6. helyezést ért el. Az egyesület versenyzői szabadidős kategóriában is részese voltak a versenynek, két legénységben is. Ezekben a hajókban 2-4 főt biztosított a Dragon Steel SE az Aqua Sport Promotion A és B csapatok részére. Az összesítetett eredmény a 12 induló legénység közül a szabadidős kupagyőztes 1. hely és a 9. hely lett.
Az egyesület a bajnokságon nemcsak tapasztalt versenyzőit, hanem fesztiválosait és újoncait is versenyzési lehetőséghez juttatta. Továbbra is nagy szeretettel várják újoncok jelentkezését az edzéseikre, a csapatukba. E-mailes elérhetőségük: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .
Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás