A legjobb magyar csapat

A második helyen zárta az első osztályú futsal­bajnokságot a Dunaferr DUE Renalpin felnőttcsapata. Ezzel sikerült megismételni a tavalyi évben elért kiváló eredményt.

 

Az idegenlégiósokkal teletűzdelt Rába ETO mögött a második hely igazán dicséretes és ha jobban belegondolunk, akkor a legjobb magyar csapat címet is viselhetjük, hiszen a dunaújvárosi keretben csak magyar játékosok játszanak.
Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője a mögöttünk hagyott időszakot értékelve elmondta, hogy a bajnokság elején egy komolyabb hullámvölgybe került a csapat, de ezen közös erővel sikerült úrrá lenni.
– A szezon elején beigazolódott a közhely, hogy sok jó játékos még nem alkot igazi csapatot. Bizony, idő kellett ahhoz, hogy megismerjék egymást, elsajátítsák az edzőnk elképzeléseit, csapattá érjenek. Ebben az őszi időszakban a teljesítményünk és a játékunk is rettentően hullámzó volt, de önkritikusan magunkba néztünk. Azt láttuk, hogy miközben öt válogatott játékossal rendelkeztünk (Németh Péter, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Klacsák Bence, Varga Csaba) az eredmények elmaradtak az elvárttól. Kerestük az okokat, a hibákat, és leültünk mindenkivel, a játékosokkal, edzőkkel, a gyúróval és az egész stábbal egyenként beszélgetni. Meghallgattuk az érveket és kifogásokat, igyekeztük azokat orvosolni. Közös erővel dolgoztunk és végül megtaláltuk a megoldásokat, így végül a tavaszi időszakban kiegyenesedett a hullám. Összeállt a csapat, kiegyensúlyozottabb lett a teljesítményünk. Az már korán látszott, hogy a Győr utolérhetetlen, még úgy is, hogy meg tudtuk szorongatni őket. A felsőházi rájátszásban az utolsó két fordulóig meneteltünk, sajnos ekkor megint jött egy hullámvölgy, koncentrációs problémák adódtak, de amit lehetett, megtettünk és erőfeszítéseinket végül siker koronázta. Csak magyar játékosokkal ismét a legjobb magyar csapat lettünk! Ezzel a megfogalmazott célunkat, amely az első négy hely valamelyikének elérése volt, sikerült elérnünk. Emellett a dunaújvárosi és környékbeli fiataloknak egy új alternatívát tudunk nyújtani a sportban, miközben a helyi szurkolóknak kikapcsolódási lehetőséget, egyfajta szórakozást biztosítottunk.
Ehhez a számunkra hatalmas dicsőséghez nélkülözhetetlen volt a támogatóink jelenléte. Az ISD Dunaferr Zrt., Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Egyetem, valamint a kisebb szponzorok: a Kemiker Kft., a Pentele Ablak, a Pont Plan, a Campus és a Corso Étterem, a Peugeot Máté, a Neo Computers és a Renalpin segítsége nélkül nem jutottunk volna idáig. Nekik is köszönhető, hogy ma már valódi piaci értéke van csapatunknak.
Zemankó Zoltán azt is elmondta, hogy a csapat rendezett körülmények között működik, és a jövője is biztosított.
– Nincsenek fizetési elmaradásaink, és minden játékosunk érvényes munkaszerződéssel rendelkezik. A mutatóink alapján + nullás nyereséggel zárjuk a gazdasági évünket. A jövőt illetően úgy látszik, hogy sikerül a csapatot egyben tartani. Azok a ma már válogatott játékosok, akik nálunk váltak meghatározó játékossá, szeretnének továbbra is nálunk játszani. Előrehaladott tárgyalásaink alapján a keret nagyja együtt marad, bár a többi élvonalbeli klub szívesen látná őket a saját soraikban. Úgy tűnik, hogy Németh Péter, Reveland Zoltán, Fridrich Dávid, Fekete Róbert, Hosszú Ádám és Horváth Norbi továbbra is Dunaferr-mezben fut ki a pályára. Varga Csaba a munkája miatt lehet, hogy abbahagyja a sportot, míg Klacsák Bencéért több csapat is bejelentkezett. Józsa Tamás és Varsányi Áron nem tudja tovább vállalni a játékot, őket fiatal tehetségekkel szeretnénk pótolni, akik majd nálunk pallérozódhatnak. A felkészülés augusztus elején kezdődik, mert a válogatott szereplései miatt csak szep­tember 28-án lesz az első forduló.

 

Szóládi Zoltán

 

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás