Az első négybe várják a csapatot

Július 28-án megkezdte a felkészülést a következő idényre a Dunaferr-DUE-Renalpin Futsal Club NB I-es együttese. Az előző két évadban két bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupa ezüstöt szerző csapat új edzővel, a két éve még a pályán karmesterként játszó Schrancz Balázs szakmai vezetésével vág neki a 2017/2018-as bajnoki szezonnak.

A három éve megkezdett ciklus tehát már nem Fehér Zsolt vezetésével zárul. Ő ugyanis az előző évek sikerei alapján immáron az MLSZ égisze alatti U17-es futsal­válogatottat fogja egyfajta szövetségi kapitányként irányítani. A honi labdarúgó-szövetség viszont nem engedélyezi, hogy alkalmazottai edzőként klubcsapatoknál is ténykedjenek, így került a képbe az együttest jól ismerő egykori csapatkapitány.
– A szakmai munka azonban a megszokottak szerint folytatódik tovább – mondja Zemankó Zoltán operatív vezető. – Balázs ugyanis már a tavalyi és a tavalyelőtti esztendőben is segítette Fehér Zsolt „Papa” munkáját, s igyekezett ellesni a szakma fortélyait. Bár a felkészülés elkezdődött, de a magyar bajnokság a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt sajnos, igen későn kezdődik, majd csak szeptember 29-én. A felkészülést hátráltatja, hogy öt játékosunk szerepel a nemzeti csapatban (Németh Péter, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert és Pál Patrik) ezért a gárda csak nagyon keveset gyakorolhat együtt. Szerencsére a csapat működése garantált, köszönhetően a támogatóinknak.
Érdemes áttekinteni az érkezők és a távozók névsorát. Nos, érkezett a már említett válogatott játékos: Pál Patrik (az Aramis SE-ből), míg a saját nevelésű játékosok közül Csányi Ádám, Boldizsár Csaba, Velez Donát, Bartha Roland, Hajdú Norbert és a kapus Krokovics Bálint edz a felnőttekkel. Távozott Klacsák Bence, aki a bajnok Győrbe igazolt, valamint Varsányi Áron és Józsa Tamás. A csapat magja tehát együtt maradt, de még vannak kiszemeltek.
A bajnokság sorsolására csak augusztus második felében kerül majd sor. A rajt várhatóan szeptember 29-én, vagy október 2-án lesz, hazai nyitómérkőzés esetén az utóbbi időpont az esélyesebb. A csapat az új szezonban is ugyanúgy a városi sportcsarnokban rendezi a mérkőzéseit, mint eddig, és a belépők árai sem változnak majd. Továbbra is maradnak a már megszokott és bevált akciók, s ami fontos: az ISD Dunaferr Zrt. munkavállalói gyári belépőjük felmutatásával eztán is ingyenesen tekinthetik meg a hazai mérkőzéseket.


Csapattársból főnök lett
– Két éve segítettem Fehér Zsolt szakmai munkáját, így nem ért váratlanul, hogy nagyobb teher és felelősség hárult rám. Természetesen szeretnék megfelelni az elvárásoknak, nagy örömmel és várakozással tekintek a kihívások elé. Az elődöm munkáját szeretném folytatni, a kialakult játékrendszeren nem szeretnék gyökeresen változtatni. A válogatott selejtezője miatt nem lesz egyszerű a felkészülés, de a fiúk profi játékosok és értelmes, intelligens emberek, ezért megoldjuk ezt a feladatot. A másik nagy feladat számomra az, hogy csapattársból főnökké lettem – ennek minden előnyével és hátrányával együtt –, de a srácokkal ezt is korrekt módon tudjuk kezelni. A mezőnyt végignézve látható, hogy a riválisaink jelentősen megerősödtek, ám majd az adott mérkőzés előtt hathatósan kielemezzük vetélytársaink játékát. Egy biztos: mi a saját játékunkat szeretnénk játszani, ezt szeretnénk ráerőltetni az ellenfeleinkre. A csapat számára megfogalmazott célkitűzés az első négy hely valamelyikének elérése, amire látok reális esélyt. Hosszú lesz az idei bajnokság, meccsről-meccsre szeretnék építkezni, haladni előre.

Szóládi Zoltán

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás