KÉT EZÜSTÉREM A SZEGEDI SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLRÓL

 

A Dragon Steel SE szeptember 2-án Szegeden, a VIII. Szegedi Sárkányhajó Fesztiválon vett részt. A rendezvényen 23 csapat mérte össze az erejét a nap során vegyes, open és marathon kupákban.

A dunaújvárosi egyesület vegyes csapattal nevezett rövid távon és 2000 méteren is. A rövid távú Vegyes Kupában 15 csapat indult. A Dragon Steel SE MastersKék nevű egysége a 180 méteres rangsoroló után a II. dimenzióba jutott, majd a középfutam megmérettetése után egyenesen a nagydöntőbe került. A nagydöntőben, ahogy a középfutamban is – a Tisza folyó adottságai miatt – egymás után két 180 méteres távot kellett teljesíteni. Végül a nagydöntőben az erős ellenfelekkel szemben, a fárasztó küzdelmek során a második legjobb összesített idővel megérdemelt ezüstérmet szereztek a mieink.

A délutáni 2000 méteres futamban azonos csapattal vágtak neki a Marathon Open kategóriának. Itt főleg tiszta fiú legénységgel indítanak csapatokat, de mivel „a verseny a legjobb edzés”, sárkányosaink nyolc nővel nevezték a hajót ebben a kategóriában is. Ahogy az eredmény is igazolja, kár lett volna kihagyni ezt a versenyszámot, hiszen a 13 induló egység közül másodikként célba érve megszerezték a Dragon Steel SE második ezüstérmét is.
A csapat tagjai voltak: Balla Gábor, Bíró Andrea, Bordás Krisztina, Csobaji Botond, Inger Ádám, Inger Zita, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mikulka Petra, Nagy Sándor László, ifj. Nagy Sándor, Pipa Károly, dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Szabó Ildikó, Szatmári Csaba, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Zémann Viktória.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás