Az ipar legnagyobb tornájaként hirdették meg a IV. HAHN & KOLB Kupát a szervezők szeptember 9-én a fővárosi Panoráma Sportközpontban, ahol a vállalatot és Dunaújvárost az ISD Dunaferr kispályás labdarúgócsapata képviselte.

Hátsó sor: Tóth Imre, Kalácska András, Jurinka Zoltán, Horváth Csaba, Somogyi Jenő, Hatvany Attila, Szabó Szabolcs, Kajcsa András, Timpen Valéria. Első sor: Szili Szabolcs, Mazán Balázs, Garda Bálint, Facskó József (a képről hiányzik Petrás Gábor)

A tavalyi kupagyőztes gárda címvédőként ezúttal is jó esélyekkel indult. Bár a megnyitón megjegyezték a rendezők, hogy duplázás eddig még senkinek sem sikerült, a csapat reményekkel telve vágott neki a küzdelemnek.
A csoportmeccseken jól kezdtek a mieink. Az első mérkőzésen három góllal bizonyultak jobbnak a budaörsi székhelyű osztrák Wittman Battenfeld csapatánál. A folytatásban azonban nagyon komoly ellenállásba ütköztek, ugyanis a jászberényi Jász-Plasztik Kft. ellen nagy küzdelemben csak egygólos győzelmet tudtak kicsikarni. A felsőzsolcai magyar-francia vegyesvállalat, a Sicta, valamint a németországi központtal rendelkező Baumgarten GmbH alakulatait aztán már magabiztosan fektették két vállra.
A 30 csapatos tornán így bejutottak a legjobb 16 közé, ahol a szarvasi Gallicoop várt rájuk. Őket 3:0 arányban múlták felül, így jöhetett a legjobb nyolc közötti találkozó. Itt a házigazda HAHN & KOLB csapatával néztek farkasszemet, de jó játékkal, szép gólokkal magabiztosan hozták a mérkőzést.
Az elődöntőben régi ellenlábasuk, az Ajkáról érkező Le Belier Zrt. várt a csapatra. Erős kezdéssel az ellenfél már a 3. percben előnyhöz jutott. A mieink nagy erőket mozgósítottak, mégis sok kihagyott helyzet következett. A hajrában azonban sikerült két gólt szerezve megfordítani a mérkőzés állását és bejutni a fináléba.
A döntőben érdekes párosítás alakult ki, ugyanis címvédőként mérkőzhettek meg a 2015-ös bajnokkal, a soproni Unimas Kft. csapatával. A nagyszerű mérkőzésen Somogyi Jenő két remek találatával sikerült megszerezni a győzelmet. Csapatunk tehát megvédte bajnoki címét, ráadásul Somogyi Jenő ismét a torna gólkirálya lett.
Gratulálunk a csapatnak, nagyszerűen képvisel­ték Du­na­újvárost és tá­mo­gatóikat!

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás