Várják a túrázás szerelmeseit

A Pentele Természetjáró Egyesület február 24-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a „Dunán innen, Dunán-túl” teljesítménytúráját.
 
A túra útvonala kis szintkülönbségekkel hol a magas löszpart peremén, hol a Duna partján halad, érintve több helyi védettségű és Natura 2000-es területet és a Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep kiállítását, a Duna-parti szoborparkot is. A Szentmihályi-erdőben és a rácalmási Nagyszigetben hatalmas mezőkben virít ez idő tájt a hóvirág. A löszpart pereméről csodálatos látványt nyújt az Alföld is. Egyedülálló érdekesség hazánkban ez a túra, hiszen az egyetlen teljesítménytúra, ami a Dunán keresztül halad. 
A túratávok között idén is szerepel kedvcsinálóként, és gondolva a kisgyerekes túrázókra a 8 kilométeres családi kör, az edzettebb túrázók pedig 15, 20, 30 és 50 kilométeres távokra nevezhetnek. Minden táv nevezése szombat reggel a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában történik, a kiírások szerinti időpontokban. Az ötven, harminc, húsz és tizenöt kilométeres távok rajtjához ingyenes autóbusz indul az iskolától és a Dunavecsén célba érkező túrázókat is visszajuttatják Dunaújvárosba. 
A túráról bővebb információk elérhetők a www.pentelete.eoldal.hu weboldalon, illetve hívhatják a szervezőket a 30/650-2021-es telefonszámon is.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás