Kiugróan sikeres esztendő volt a 2017-es a Dragon Steel Sportegyesület számára. Január 13-án tartották szokásos évzáró taggyűlésüket, ahol alkalom nyílt az elvégzett munka értékelésére is.

A sárkányhajósok számára örök élmény a magyar bajnoki cím 8 km-en, a két női ezüstérem a magyar bajnokságon, a bronzérem open osztályban, továbbá a Klub Eb-n szerzett bronzérem és 4. helyezés (szenior 40+ mixben), valamint a Premier Női EB 4. és 6. helyezése. Büszkék lehetnek magukra a kiváló sportolók, hiszen a csapat tudatosan készült erre már évek óta és végre eljött a siker, az éremeső ideje. 

Az egyesület taglétszáma 2017-ben 63 főre emelkedett és 58 versenyengedélyt váltottak ki, ami ténylegesen 24-el több versenyzőt jelentett. A közelmúltban számos lelkes fiatal sportoló csatlakozott hozzájuk, így a szegedi vb-n az U18-as korosztályban is tudtak csapatot kiállítani.
2017 őszén megkezdték a téli alapozó felkészülést a következő versenyévadra. A sikeres felkészülés alapja, hogy minden hónapban felmérjék a sportolók fizikai erőnlétét. Tavasszal és ősszel outrigger felmérőt is szerveztek, így a tagok nemcsak a saját kondíciójukkal, illetve saját fejlődésükkel lehetnek tisztában, hanem a csapattagok aktuális erőnléti állapotára is fény derül.
A Dragon Steel SE idei tervei között szerepel több hazai versenyen, magyar bajnokságokon és fesztiválokon történő indulás, többek között Ba­ján, Budapesten, Fadd-Dom­boriban, Győrben, Szegeden és Székes­fehérváron. Már megtörtént a kvalifikáció, tehát biz­tosan elindulnak a szegedi Klub Világbajnokságon U18, premier, szenior 40+ és 60+ vegyes kategóriában. Emellett a Nemzeti Eb-n Brandenburgban a magyar válogatott tagjaként indulhat több sportolójuk.


 

Időközben lezajlott az egyesület részvételével az első idei verseny is. Január 27-én az 5. Nyílt Medencés Sárkányhajó Bajnokságon Százhalombattán 46 legénység vívta meg különösen nehéz csatáját. A csoportmérkőzések során a Dragon Steel „B” csapata nem tudott továbbjutni az elődöntőkbe, az „A” csapat viszont egyenes ágon bejutott az elődöntőbe és végül a 4. helyezést szerezte meg.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás