O’Neill Blue – Óceáni misszió néven mentőakciót indított a szörfösök körében jól ismert és közkedvelt márka. Speciális sportruha kollekciójuk elkészítéséhez újrahasznosított, a vízből kihalászott műanyag tárgyakat használtak azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceán szennyezettségére.

A márka Jack O’Neill szörfös nevéhez kötődik, aki varrásmentes board-shortjaival, vízhatlan és innovatív sportruházatával már a kezdetektől az élvonalat képviselte. A tenger ökoszisztémájának elkötelezett védelmezőjeként 1996-ban O’Neill - Tengeri Odüsszeia nevű missziójával edukációs programot hirdetett a gyermekek számára az élővilág és a tengerek jelentőségének megismertetésére. A program ingyenes, de a gyerekeknek mindig el kell végezniük valamilyen szociális munkát cserébe, például egy partszakaszról fel kell szedniük a szemetet. Mára azonban a szörfösök kedvenc partjai és vizei már olyan veszélynek vannak kitéve a világ óceánjain lebegő, több mint 8 millió tonna műanyag szemétnek köszönhetően, hogy a márka szükségét érezte komolyabb, hatékonyabb felelősségvállalásnak.

Az O’Neill Blue - Óceáni misszió keretein belül bio­ni­kus, azaz tengerparti műanyag hulladékból készült szállal varrt, újrahasznosított anyagokból készített ruhákat hoztak létre, annak reményében is, hogy akciójukkal hozzájárulnak az óceáni szennyezések miatt évenként elpusztuló egymillió madár és több mint százezer tengeri emlős egy részének megmeneküléséhez.
Az első kollekció shortokat és pólókat tartalmaz, amelyek elkészülte kétszázezer műanyag palackkal kevesebb szemetet jelent a világ tengerpartjai számára. A program megálmodói azt remélik, hogy nem csak ennyivel járulhatnak hozzá az óceánok tisztaságához, hanem missziójuk inspiráció lesz vásárlóik számára is egy környezettudatosabb életre és az óceánok tisztaságának megőrzésére.
A kezdeményezés és a bionikus szállal átszőtt ruhák viselete mellett többek között olyan világhírű sportolók is letették a voksukat, mint Tai Graham szörfös, a márka egyik nagykövete. Bár hazánkban az óceánjáró hullámlovasok száma viszonylag alacsony, a kezdeményezés mégsem lebecsülendő, hiszen a környezettudatos élet, a Föld értékeinek mentése valamennyiünk közös érdeke és felelőssége.
(Források: piacesprofit.hu, alternativenergia.hu)

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás